Houten of aluminium onderconstructie

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » Hout of aluminium

Onderbouw: hout of aluminium?

Wat is meer geschikt voor terrasbouw? Meestal is het antwoord: hout - want bij aluminium is de kans op het afbreken van schroeven erg groot. Afhankelijk van het project en de prioriteiten kunnen enkele nadelen van aluminium echter worden gecompenseerd met de juiste accessoires.

Vergelijking van hout versus aluminium

In onderstaand overzicht vergelijken we de voor- en nadelen van hout en aluminium als onderconstructie. Hieronder leest u een uitgebreide evaluatie van de woningen in relatie tot terrasbouw.

Cumaru onderbouw

van BioMaderas

Span:

tot 200 cm

life:

minimaal 25 jaar

vertraging:

maximaal 1 %

milieubalans:

goed

Aluminium onderbouw

van BioMaderas

Span:

110cm

life:

praktisch onverwoestbaar

vertraging:

maximaal 0,1 %

milieubalans:

slecht

Aluminium onderbouw

Voraussetzung Een goede aluminium onderconstructie vereist een wanddikte van minimaal 2 mm en een constructie met een dubbele brug zodat de schroef in twee lagen aluminium zit. Onze aluminium onderbouw voldoet aan beide eisen.

Voordelen een aluminium onderconstructie: Het is zeer recht en praktisch onverwoestbaar. Maatnauwkeurigheid kan de aanleg van een terras vereenvoudigen. Dat de onderconstructie langer meegaat dan de bekleding is slechts een schijnbaar voordeel. Omdat aluminium vaak niet kan worden gebruikt voor het tweede terras omdat er al boorgaten zijn.

nadeel de aluminium onderbouw: het materiaal is onverzettelijk. Bij het werken de houten vlonder Hierdoor kunnen er spanningen ontstaan ​​die niet door het aluminium kunnen worden opgenomen. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de schroef gaat scheuren. Bij een zichtbare schroefverbinding echter afstandsprofiel worden geïnstalleerd om te voorkomen dat het door een knipgebied wordt gescheurd; terrasschroef voorkomen de BioMaderas Clips zijn zo gestructureerd dat het risico hier al aanzienlijk wordt verminderd. Toch adviseren wij een constructie met een houten onderbouw.

houten onderbouw

Voraussetzung voor een goede houten onderconstructie: De houtsoort die in de onderconstructie wordt gebruikt, moet minstens zo duurzaam zijn als de bovenbekleding. Er dient vooraf een handmatige sortering plaats te vinden, zodat onbelemmerde bossen met overmatige kromtrekking worden uitgezocht. Aan beide eisen wordt voldaan door onze houten onderconstructies.

voordeel de houten onderbouw: Een hout-hout constructie gaat beter samen. Er is geen metaalachtig piepen of kraken, er is geen spanningsopbouw en er wordt voorkomen dat de schroefkoppen worden afgescheurd. Bovendien bereikt een houten onderconstructie van een dicht materiaal een grote overspanning en bespaart het steunpunten en sokkels.

nadeel de houten onderbouw: hout is nooit zo recht als aluminium. Een lichte vervorming kan echter meestal worden gecompenseerd door het constructiehout op de vloerplanken te schroeven.

Onze accessoires voor de onderbouw