Omgeving » projecten » Amazone Peru

Project in de Amazone

Iedereen die bij ons hout uit Zuid-Amerika koopt, steunt de bescherming van het Peruaanse regenwoud in de Amazone. In dit project helpen we de inheemse bevolking aan hun eigendomsrechten, waarmee ze zich verdedigen tegen ontheemding door illegale ontbossing en agro-industrie.

Het doel: het versterken van inheemse rechten

De verspreiding van industriële landbouw legt een enorme druk op de inheemse gemeenschappen in het Peruaanse regenwoud. Aangezien u geen eigenaar bent van uw land, bent u kwetsbaar voor verplaatsing. Het doel van dit project is om deze eigendomsrechten voor 220 inheemse gemeenschappen veilig te stellen en zo een gebied van zes miljoen hectare regenwoud te beschermen.

De locatie: Amazonas in Peru

De regio's Loreto en Ucayali zijn de twee grootste Amazonegebieden in Peru en worden traditioneel bezet en beschermd door inheemse groepen. Dit Amazonegebied – ook bekend als Andes Amazonia – wordt beschouwd als een hotspot voor diversiteit in wat nu al het biologisch meest diverse gebied op aarde is.

Onze partners: Rainforest Trust & CEDIA

De Amerikaanse NGO Rainforest Trust en het lokale Center for the Development of an Indigenous Amazon Organization (CEDIA) werken al 25 jaar samen en hebben al enorme successen geboekt op het gebied van de bescherming van het regenwoud door de inheemse bevolking mondiger te maken.