BETTERWOOD " houten bord

Teak houten panelen

Een houten paneel van FSC®-gecertificeerd tropisch hout teak is geschikt voor gebruik als werkblad, tafelblad, meubelbouw en botenbouw. Er is keuze uit verschillende sterktes en afmetingen. Knippen is ook mogelijk.

18mm sterkte

Onze dunste houten panelen met een dikte van 18 mm zijn bijzonder geschikt als planken en voor meubelbouw.

30mm sterkte

De gemiddelde dikte van onze houten panelen passen perfect als tafelblad. Maar er kan natuurlijk nog veel meer uit komen.

40mm sterkte

Onze sterkste houten planken zijn bijzonder robuust en overtuigen zowel als werkblad in de keuken als als tafelblad.

Duurzame oorsprong

Onze teakpanelen worden vervaardigd in een gecertificeerde ambachtelijke werkplaats in Vietnam. Het gebruikte teakhout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en draagt ​​het FSC® 100%-certificaat voor bijzonder duurzaam en verantwoord bosbeheer.

teakboom
Teak badkamerplank

Houten panelen voor meubelbouw

Onze houten panelen zijn ideaal voor de meubelbouw. Of u nu planken, kastdeuren of keukenkasten wilt bouwen: bij ons vindt u het juiste materiaal van teak of mahonie. De 18 mm dikke houten panelen van teak of mahonie worden meestal gebruikt voor planken en kastdeuren. Van de sterkere varianten met een dikte van 40mm kunnen heel goed corpussen en planken worden opgebouwd. Indien u dit wenst, kunnen wij u de panelen leveren die al op lengte en breedte zijn gezaagd voor uw project.

Teak keukenwerkbladen

De 40 mm dikke houten panelen worden meestal gebruikt als werkbladen voor de keuken. Door hun hoge natuurlijke duurzaamheid zijn deze teakpanelen bijzonder geschikt als keukenpanelen. Met de juiste onderhoudsolie kan het werkoppervlak steeds weer worden opgefrist en krassen worden verminderd.

Keukenplank gemaakt van 18 mm teakbord
Zitplatform bij het zwembad gemaakt van 40 mm dikke teakpanelen, gevingerlast

Teak panelen buiten

Teak is het meest populaire hout voor buitengebruik. Het heeft zich gedurende vele decennia bewezen op boten en jachten en wordt nu steeds vaker gebruikt als materiaal voor meubelen in de tuin. Er moet echter altijd rekening worden gehouden met de bijzondere eigenschappen van het materiaal die bij verwering kunnen optreden, zoals vergrijzing of oppervlaktescheuren.

Doorlopend of gevingerlast

Bij ons vindt u houten panelen met doorlopende latten of gevingerlast. Gevingerlast houdt in dat de panelen in de lengte en breedte zijn opgebouwd uit meerdere houten latten. Bij doorlopende lamellen worden de houten lamellen alleen in de breedte en in de lengte uit één stuk met elkaar verbonden. De versie met vingerlas is meestal iets goedkoper.

Balkontafel 18mm teak gevingerlast
Herkomst tropisch hout

Weet waar het vandaan komt

We zijn er trots op dat ons hout uitsluitend uit duurzame bosbouw komt. Daarom laten we je graag zien waar de boom groeide en wat we doen voor het regenwoud.

Onze inzet voor het milieu

De houten panelen van onze klanten

Teak blad als badkamerplank

“De 40 mm dikke teakpanelen met doorlopende lamellen hebben we op verschillende plekken in onze badkamer gemonteerd: als legplank, kastdeur, wastafelmeubel. Een heel mooi materiaal dat een spannend accent legt.”

Tom Huber

Teak blad als ijdelheid

“We hebben onze ijdelheid gemaakt van een teakhouten plank met een golvende rand. De vloer in de badkamer is gelegd met teak parket en de kastdeuren zijn gemaakt van 18mm dikke planken. Fijn dat er een houtsoort is die goed tegen de vochtigheid in de badkamer kan.”

Ulrike Matthijsen

Teak blad als eettafel

“Onze eettafel bestaat uit een gevingerlast teakhouten blad, dat op een zwarte wordt losgeschroefd Eiermann-tafelframe ligt. Door het zware gewicht van de plaat is het een stabiele constructie en ziet het er prachtig uit.”

Christian Jaeger

Onze houten panelen