BETTERWOOD " Mes

Mes met teakhouten handvat

Al 111 jaar staat het bestek Güde voor de beste smeden uit Solingen. het teak van BioMaderas staat tegenwoordig voor verantwoord hout van topklasse. Het resultaat van de samenwerking: de messen van de Güde Alpha Teak serie.

Bestek voor 111 jaar

Mes uit Solingen

De fabriek werd in 1910 opgericht door Karl Güde - in een tijd dat in Solingen meer dan 9.000 kleinere ambachtelijke bedrijven bestek en messen produceerden.

Mes Güde fabricage
Messenproductie Güde

Uit één stuk gesmeed

Dat Güde een van de weinige messenmakers uit Solingen is die vandaag nog bestaat, is te danken aan hun consequente oriëntatie: kleine hoeveelheden met hoge kwaliteit. Niet te vergelijken met messen uit geautomatiseerde productie.

Uitvinder van de Güde gekartelde rand

Met de uitvinding van de Güde gekartelde rand, broodmes produceren, die eigenlijk broodzagen zouden moeten heten. De bijzonder scherpe tanden zagen het brood in plaats van het te pletten.

Geschikt voor onze snijplanken

De drie modellen van de Güde Alpha Teak serie hebben een handvat van teakhout van BioMaderas – en passen daardoor perfect bij de snijplanken en hakblokken Gemaakt van FSC®-gecertificeerd teak.

Herkomst tropisch hout

Weet waar het vandaan komt

We zijn er trots op dat ons hout uitsluitend uit duurzame bosbouw komt. Daarom laten we je graag zien waar de boom groeide en wat we doen voor het regenwoud.

Onze inzet voor het milieu

Teak snijplanken