Betterwood Kamp Drolshagen

Betterwood " Over ons

over ons

Betterwood is de wat andere houthandel: duurzamer, transparanter en meer betrokken dan de traditionele bedrijven. Op dit punt willen we je een kijkje achter de schermen geven en de mensen voorstellen die Betterwood mogelijk maken.

Ons verhaal

Het begin

Wij hebben ons bedrijf opgericht in 2009. Ons doel was om duurzaam bosbeheer in de tropen te bevorderen en zo de verdringing van bossen door landbouw tegen te gaan. Het idee kwam van Christian Körting, die het project samen met zijn zus Catherine Körting oppakte. Samen met Philip Jaeger werd de partner van Catherine opgericht.

plaats van oprichting: Ganghoferstrae 2, Berlijn-Neukölln

Betterwood Website im Jahr 2011

Betterwood gaat online

Oorspronkelijk bestond ons bedrijfsidee uit het optreden als tussenpersoon voor de tussenhandel in gecertificeerd tropisch hout naar de houthandel. De gevestigde bedrijven in de industrie toonden echter weinig interesse in het eco-tropische hout. Zo ontstond het idee van directe verkoop: Waarom niet werken zonder agentschappen, importeurs en groothandels en het goede hout rechtstreeks aan particuliere klanten en hun vakmensen leveren? Onze onlineShop Betterwood was de sleutel: transparanter, directer en ecologischer. Hierdoor kon het duurzame idee zijn kracht ontplooien. Want in tegenstelling tot grote delen van de handel zijn particuliere klanten geïnteresseerd in de vraag of er bos wordt vernietigd of beschermd voor hun terras.

Onze locaties

Terwijl onze verkoopafdeling altijd in Berlijn was (van Neukölln via Treptow en vandaag in Moabit), verhuisde ons magazijn ooit door Duitsland. Onze eerste container met FSC®-gecertificeerde Cumaru-vlonderplanken uit Bolivia hebben we opgeslagen bij een rederij in Hamburg. Het kamp verhuisde vervolgens naar Michendorf bij Potsdam. In 2014 zijn we verhuisd naar een magazijn in Nümbrecht, in de regio Keulen. En sinds 2021 hebben wij opslag in Drolshagen bij Olpe. De locatie, het gebied en de lokale medewerkers zorgden ervoor dat we ons er konden vestigen.

Ons magazijn in Nümbrecht voordat we naar Drolshagen verhuisden

Betterwood Kamp Drolshagen

Eén van de acht hallen in ons magazijn in Drolshagen

Ons perspectief

Er is veel veranderd sinds onze oprichting ruim tien jaar geleden. Het idee van duurzaamheid is van de niche naar het centrum van de samenleving verschoven. Online handelen is een gevestigde waarde geworden. Duizenden klanten kennen ons en hebben ons aanbevolen. Tot nu toe hebben we het zonder reclame kunnen stellen en geven we er de voorkeur aan het geld te gebruiken om milieuprojecten te ondersteunen. We groeien elk jaar, zonder externe investeerders en alleen door onze eigen inspanningen. We hebben ons magazijn uitgebreid en hebben nu 8.000 vierkante meter ruimte beschikbaar in Drolshagen. Met onze planningstools zijn we bovendien de technologische pioniers in de branche. En we verliezen nooit ons grondidee uit het oog: het bevorderen van duurzaam bosbeheer om het bos te beschermen.

de mensen achter Betterwood

Catherine Korting

oprichter en directeur

Marketing, HR

Catherine werd geboren in Bogotá en groeide daar op met haar broer Christian. Nadat ze haar middelbare school had afgerond, verhuisde ze naar Duitsland. Na in Hamburg en München te hebben gewerkt, woont ze nu in Berlijn. Zij is onze algemeen directeur en verantwoordelijk voor de marketing en personeelszaken van ons bedrijf.

Christian Korting Pacheco

Oprichter en directie

Inkoop, opslag, duurzaamheid

Christian groeide op in Bogotá met zijn zus Catherine. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de inkoop en is hij verantwoordelijk voor de samenwerking met milieubeschermingsorganisaties en voor onze milieuprojecten. Christian is lid van de Raad van Advies van de Import Promotion Desk (IPD) en de Tropical Timber Committee van FSC® Duitsland.

Philip Jager

Oprichter en directie

Technologie, financiën, verkoop, logistiek

Philip groeide op in de Oberbergischer Kreis, vlakbij ons huidige kamp. Hij studeerde filosofie en geschiedenis, richtte een tijdschrift op en werkte als journalist voor de zakenbladen Capital en Impulse. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling, financiën, verkoop en logistiek in ons bedrijf.

Onno Berger

Vertriebsleitung

Onno kent ons bedrijf al vanaf het begin: het is ontstaan ​​aan zijn keukentafel. Geboren in Hamburg, behaalde hij een master in filosofie en geschiedenis aan de Humboldt Universiteit in Berlijn, richtte hij een tijdschrift op met zijn vriend Philip Jaeger en is nu verantwoordelijk voor de distributie Betterwood.

Tobias Ewerth

Magazijn en logistiek manager

Tobias was een van onze eerste medewerkers in ons magazijn in Nümbrecht terwijl hij nog bedrijfsinformatica studeerde. Vandaag beheert hij het magazijn en de logistiek ter plaatse.

Colin Honigman

Magazijn en logistiek

Colin regelt de interne processen in het magazijn en is de meester van de voorraad. Hij is bij ons begonnen als orderpicker en kent de processen door en door.

Manuel Jurgens

verkoop en ontwerp

Manuel studeerde industrieel ontwerp aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Braunschweig en richtte in zijn geboortestad Berlijn een start-up voor innovatief meubilair op. Vandaag begeleidt hij onze klanten bij hun projecten en maakt hij de 3D-modellen van onze producten en bouwinstructies.

Pascal Dusold

Afzet

Pascal studeerde Economie en Bedrijfskunde in Amsterdam en Milieuwetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Hij is het aanspreekpunt voor onze klanten en ontwikkelt samen met Christian Körting ons duurzaamheidsconcept.

Lorena Mazuera-Koerting

Afzet

Lorena studeerde musicals en is de echtgenote van onze inkoopmanager Christian Körting. Na opdrachten voor Stage Entertainment in Stuttgart en op de cruiseschepen van de Aida Cruises, ondersteunt onze verkoopafdeling u in het seizoen met terrasplanning en klantvragen.

Ons team in het magazijn

plukken en produceren

Negen medewerkers in het magazijn zorgen ervoor dat onze klanten handgesorteerde goederen ontvangen en dat de op maat gemaakte producten ook passen. Ze willen geen foto's van zichzelf op internet zien - maar onze heftrucks zijn ook belangrijke helpers.

video over ons

ZDF-rapport over onze toeleveringsketen

Een ZDF-filmteam vergezelde onze directeur Catherine Körting naar Peru en naar ons magazijn in Drolshagen. Het resultaat is een rapport over onze toeleveringsketen en hoe onze duurzame bosbouw kan helpen het regenwoud te beschermen. Het rapport werd in april 2024 tijdens de show uitgezonden Plan B.

Pro7 rapporteert over ons

Het team van de ProSieben-show "Galileo" bezocht ons in ons kamp en in een van onze bossen in Peru. Het resultaat is een film die onze nieuwe weg in de houthandel beschrijft.

onze oprichter

In de nazomer van 2016 werd onze oprichtster Catherine Körting Pacheco geportretteerd door het WE-Project (Womenentrepreneurs Project) van de Europese Commissie. Ook de medeoprichters Christian Körting Pacheco en Philip Jaeger komen aan het woord.

Blogberichten over ons

ZDF-rapport over Betterwood

Het ZDF-rapport over Betterwood verschijnt in de documentairereeks "Plan B" en wordt uitgezonden op zaterdag 20 april om 17 uur.

Betterwood is een pilotbedrijf voor ontbossingsvrije toeleveringsketens

Betterwood is proefbedrijf ELAN, een ontbossingsvrij toeleveringsketenproject geïnitieerd door Oro Verde en het Global Nature Fund.

Onze duurzaamheid: Wat is voor u belangrijk?

Voor ons duurzaamheidsrapport willen we graag weten: Wat is voor u bijzonder belangrijk aan de bescherming van het regenwoud?

Filmteam van ZDF bij ons Betterwood in Peru

Een filmteam vergezelt in opdracht van ZDF onze directeur Catherine Körting op haar reis naar Zuid-Amerika.

Weet waar het vandaan komt

We zijn er trots op dat ons hout uitsluitend uit duurzame bosbouw komt. Daarom laten we je graag zien waar de boom groeide en wat we doen voor het regenwoud.

Onze inzet voor het milieu

ONZE PRODUCTEN

ab 8,75 

Cumaru terrasplanken, FSC 100%
Prijs vanaf: € 70,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ beste duurzaamheid ✓ bijzonder robuust en krasbestendig

Tegens: ✗ gedeeltelijk ruw oppervlak ✗ hoge vermogensontwikkeling

Tip: Schuur de vloerdelen nadat ze voor de eerste keer aan het weer zijn blootgesteld.

ab 3,50 

Teakhouten vlonders, FSC 100%
Prijs vanaf: € 130,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ Beste duurzaamheid en maatvastheid ✓ Laagste risico op scheuren en splinters

Tegens: ✗ relatief duur ✗ niet erg lange planken

Tip: Terrasplanken tegen elkaar leggen.

ab 6,50 

Teakhouten vlonders, FSC 100%
Prijs vanaf: € 130,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ Beste duurzaamheid en maatvastheid ✓ Laagste risico op scheuren en splinters

Tegens: ✗ relatief duur ✗ niet erg lange planken

Tip: Terrasplanken tegen elkaar leggen.

ab 6,10 

Cumaru terrasplanken, FSC 100%
Prijs vanaf: € 70,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ beste duurzaamheid ✓ bijzonder robuust en krasbestendig

Tegens: ✗ gedeeltelijk ruw oppervlak ✗ hoge vermogensontwikkeling

Tip: Schuur de vloerdelen nadat ze voor de eerste keer aan het weer zijn blootgesteld.

7,50 

Teakhouten tegels, FSC 100%
Prijs: € 83,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen:✓ Beste duurzaamheid en maatvastheid ✓ Laagste risico op scheuren en splinters

Tegens: ✗iets duurder

Tip: Terrasolie is niet nodig als verzilvering gewenst is.

ab 9,10 

Garapa vlonderplanken, FSC 100%
Prijs vanaf: € 65,- per m2, weerstandsklasse: 1-2

Voordelen: ✓ glad oppervlak ✓ homogene, lichte kleur

Tegens: ✗ Stoffen die ijzer bevatten leiden tot verkleuring ✗ Losgeschroefd heeft de neiging krom te trekken

Tip: Terrasreiniging verwijdert verkleuringen en
Professionele tussentijdse opslag voorkomt vertraging.