CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » recht trekken

Scheve vloerplanken rechttrekken

Houten vlonderplanken zijn niet altijd XNUMX% recht. Bij het aanleggen van een terras is dit over het algemeen geen probleem: lichte krommingen kunnen worden gecompenseerd door de plank bij het schroeven samen te drukken. Krommingen zijn vaak acceptabel en niet uit te sluiten. Neem contact met ons op als de kromming meer dan één cm per meter bedraagt. Met de volgende tips kunnen zelfs kromme vloerdelen netjes worden gelegd.

duw de planken naar binnen

Druk kromme vlonderplanken recht tot aan de afstandhouders en fixeer ze van begin tot eind. De beste manier om de planken in elkaar te duwen en aan elkaar te schroeven is met twee personen: de een duwt de plank er recht in, de ander schroeft de plank in de onderconstructie.

Planken met rechte persing
Planken met spanbanden recht

Recht trekken met riemen

Spanbanden vergemakkelijken het aandrukken van de vlonderplank op de afstandhouders. Maak de plank aan het ene uiteinde vast aan een paar schroefpunten en trek het andere uiteinde naar u toe met behulp van de spanbanden voordat u de plank aan elkaar vastschroeft. Klem hiervoor een tot drie van de reeds vastgeschroefde vloerdelen vast om de nog losse vloerdelen met behulp van de spanriemen op de afstandhouders te trekken.

Gebruik vloerplaatklemmen

Vloerplaatklemmen werken volgens het principe van schroefklemmen: Door de in de voeg geplaatste beugels aan elkaar te schroeven, wordt de losse vloerplaat recht omhoog naar de afstandhouder getrokken. Nu kan de plank met een gelijkmatige verbinding worden vastgeschroefd. De plankklem komt los en kan gebruikt worden voor de volgende plank. Vloerplaatklemmen maken een zeer comfortabele manier van werken mogelijk.

Teak vlonder 95mm, Zwitserland

Onze terrasaanbouw