Cumaru vlonderplanken 120mm, geolied, Leobendorf

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN " Blind

Fade houten terras

Een overkapping voorkomt dat de onderbouw van het terras zichtbaar is. Facing kan echter ook een negatief effect hebben op de levensduur van het terras als het een goede ventilatie van het terras van onderaf blokkeert.

de onderbouw laten inspringen

Een bekleding wordt meestal op de onderconstructie geschroefd. Daarom moet bij het leggen van de onderconstructie rekening worden gehouden met de bekleding. De onderconstructie dient minimaal één plankdikte onder de bovenbekleding te worden ingesprongen, zodat de bekleding later gelijk met de bovenbekleding eindigt.

Onderconstructie fineerpositie
fineerhout

Schroef de houten bekleding

De bekleding wordt met terrasschroeven aan de onderbouw bevestigd. Zorg voor een opening van minimaal 5 mm tot de bovenbekleding. Bovendien moet de bekleding op een maximale afstand van 50 cm worden vastgeschroefd. Contact met de grond dient vermeden te worden en voor structurele houtbescherming geldt het volgende: hoe meer lucht er tussen de gevelbekleding en de fundering is, hoe beter. Bij twijfel moet de plank voor de gevelbekleding aan de lange zijde opengespleten en smaller gezaagd worden.

Schroef aluminium deksel

De aluminium bekleding is eveneens bevestigd aan de onderconstructie. Omdat het geperforeerde profiel slechts 3 mm dik is, hoeft de onderconstructie niet zo veel te worden ingesprongen als bij houten panelen. De aluminium bekleding wordt met plaatstalen schroeven aan de onderconstructie bevestigd. Grondcontact is mogelijk en de constructieve houtbescherming wordt niet beperkt, aangezien de perforatie van het profiel ventilatie niet in de weg staat.

geconfronteerd met aluminium
Teak vlonder 95mm, Zwitserland

Onze terrasaanbouw