Tuinstoelen teak armleuningen met tafel

CONSULTATIE " TUINMEUBILAIR " Duurzaamheid

Waarom zijn onze tuinmeubelen duurzaam?

De toeleveringsketen van onze tuinmeubelen wordt streng gecontroleerd. Wat onze tuinmeubelen duurzaam maakt, lees je hier. 

Toegevoegde waarde in Brazilië en Vietnam

Voor het teakhout van onze tuinmeubelen worden versleten landbouwgebieden in de tropische streken van Brazilië herbebost met FSC® 100% gecertificeerde teakplantages. Op de regenwoudgebieden waarvan aanvankelijk werd gedacht dat ze verloren waren gegaan, geven de plantages de lokale bevolking een duurzame en economische kans om van de bosbouw te leven. Herbebossing zorgt er onder andere ook voor dat het omliggende oerbos niet verder verdwijnt.

De zagerijen die de stammen uit Brazilië verwerken, staan ​​in Vietnam. Hier kunt u terugblikken op tientallen jaren ervaring in de houtverwerking. Moderne machines in combinatie met de jarenlange expertise van de houtverwerkende bedrijven ter plaatse maken een bijna 100% gebruik van de waardevolle teakstammen mogelijk. Het resultaat: Maximaal gebruik van hulpbronnen bij de vervaardiging van duurzame premium teakproducten.

Teakplantage Indonesië

Controle over de gehele toeleveringsketen

Over het algemeen importeren we bijna uitsluitend FSC®-gecertificeerde producten. Ook uit Vietnam kopen we alleen houtproducten in die 100% FSC®®-gecertificeerd zijn. Dit garandeert dat het teak afkomstig is uit verantwoord en duurzaam bosbeheer en geeft een sterk signaal af tegen illegale ontbossing.

Zagerijen en fabrieken in Binh Duong

Onze tuinmeubelen worden verwerkt in het provinciestadje Binh Duong in het zuiden van Vietnam. Oorspronkelijk gekenmerkt door landbouw, ontwikkelde Binh Duong zich tot een economisch centrum van het land. De regio is nog steeds beroemd om de ambachtelijke dorpen - naast houten producten, keramiek en aardewerk, worden er ook sculpturen en schilderijen gemaakt.

Onze lokale partnerbedrijven hebben jarenlange ervaring in de productie van hoogwaardige teakhouten tuinmeubelen. Bijna nergens anders ter wereld zijn de ronde stammen van teakhout zo goed te gebruiken. Zo wordt zelfs de bast van de stammen gebruikt voor een energiezuinig gebruik van de droogkamers.

 

teakhouten boomstammen
Teakhouten tuinbank met armleuningen

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen