CONSULTATIE " TUINMEUBILAIR " Dimensies

Welke afmetingen moeten tuinmeubelen hebben?

Om lange avonden of zomerdagen comfortabel op je tuinstoelen door te brengen, moet je letten op de juiste afmetingen en ergonomie van je tuinmeubelen.

De zithoogte is cruciaal

Als het gaat om de zithoogte van je tuinstoelen, is de gouden regel dat deze tussen de 40-50 cm moet zijn. De optimale zithoogte hangt natuurlijk af van je eigen lengte. Maar aangezien je meestal mensen van verschillende hoogtes in je familie of onder je gasten hebt, is een middenweg hier de juiste keuze.

heb zo onze tuinstoelen bijvoorbeeld een zithoogte van 44 of 46 cm. Als je rug- of heupklachten hebt, kun je de zithoogte iets verhogen. Hiervoor zijn naast normale kussens ook orthopedische kussens of een wigkussen geschikt. Een hogere zitpositie helpt je om gemakkelijker ruimte in de stoelen te vinden en gemakkelijker op te staan ​​en verlicht ook de druk op je heupen en liezen. Dit kan het zitcomfort aanzienlijk verbeteren, zeker als je ouder wordt.

De juiste ergonomie voor uw rug

Een andere vraag die je jezelf stelt bij het kiezen van je tuinstoelen is de juiste hoogte van de rugleuning. Een stoel met hoge rugleuning is waarschijnlijk de meest comfortabele keuze, omdat je je hele bovenlichaam tegen de rugleuning kunt leunen. Vooral degenen die veel tijd op hun tuinstoel willen doorbrengen, moeten kiezen voor een stoel met hoge rugleuning. Idealiter heeft deze ook een kromming in de rugleuning die je ruggengraat ondersteunt tijdens het zitten. U vindt onze tuinstoelen met zo'n lendensteun (of lendensteun). hier.

Als u echter over het algemeen geen problemen heeft met lang zitten, kunt u ook kiezen voor tuinstoelen met een lage rugleuning. Het voordeel hier: Stoelen met een lage rugleuning kunnen vaak beter worden gestapeld of opgeborgen en nemen over het algemeen minder ruimte in beslag, waardoor u meer gasten aan tafel kunt plaatsen. Een goed voorbeeld van zo'n stoel is de onze stapelbare teakhouten stoel.

De juiste zitgroep kiezen

De zithoogte resulteert ook in de optimale hoogte voor de bijpassende tafel. Gewoonlijk moet de tafelhoogte ca. 30 cm boven de zithoogte zijn om een ​​comfortabele ruimte te vinden. Bij een zithoogte van 40-50 cm moet de tafel een hoogte hebben van 70-80 cm. Net als onze tuinstoelen hebben die van ons ook Tuintafels een goed gemiddelde van 75 of 77 cm. Dit betekent dat je al onze tuinstoelen kunt combineren met onze tafels zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de juiste maat.

Teak klapstoel met klaptafel

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen

503,32 

238,95 

niet beschikbaar

228,79 

198,28