Betterwood " Apparatuur » Afstandhouders

Afstandhouders voor vlonderplanken

Een terrasplank heeft voegen nodig om het hout te laten werken en het water af te voeren. Met deze hulpmiddelen wordt een gelijkmatig voegenpatroon bereikt.

vanaf 4,95 

vanaf 23,95 

Complementaire producten

23,95 

(2,40  / 1 meter)

vanaf 10,50 

Terrasbouw advies

Afstandhouders voor verbindingen

Elk houten terras voor buiten heeft openingen tussen de vlonderplanken nodig om het hout te laten werken en het regenwater te laten wegvloeien. Om ervoor te zorgen dat de voegafstand over het hele terras gelijk is, moeten afstandhouders worden gebruikt. Zelfs bij de aanleg van terrassen voorkomen deze dat de voegen tussen de voegen verschillende breedtes hebben.

Instructies voor het schroeven van vlonderplanken
Jatoba vlonderplanken, geolied, Berlin

Twee bouwmethoden:

Er zijn twee soorten afstandhouders:

Vaste afstandhouders

De vast gemonteerde afstandhouders worden bij het leggen tussen de onderconstructie en de vlonderplanken bevestigd. Hierdoor ontstaat er niet alleen een spleet tussen de vlonderplanken, maar ook tussen de onderconstructie en de vlonderplank, wat zorgt voor een betere ventilatie van het terras. Het nadeel van deze terrasvoeghouders is dat de behoefte per vierkante meter beduidend hoger is dan bij vrij verplaatsbare modellen. Daarnaast zijn de afstandhouders niet geschikt voor systemen van verdekte terrasschroeven.

Afstandhouders Terrafix
Afstandhouder 6 mm

Beweegbare afstandhouders

Bij de montage van het houten terras worden vrij beweegbare afstandhouders geplaatst tussen de reeds geschroefde en de nog te schroeven terrasplanken. Op de kruising van vlonderplanken en onderconstructie plaatst u best altijd een vlondersteun. Na het vastschroeven kunnen de afstandhouders weer worden verwijderd en voor de volgende rij planken worden gebruikt. Daardoor is de behoefte beduidend lager dan bij de vast gemonteerde afstandhouders. Voor een optimale constructieve houtbescherming moet echter een afstandsprofiel verwendet werden.

Beweegbare afstandhouders

Andere accessoires

Schroefverbinding & gereedschap

Voor het bevestigen van de vlonderplanken.

Onderbouw & Ventilatie

Voor een betere constructieve houtbescherming.

Houtverzorging en -bescherming

Vind de juiste verzorging voor uw hout.

Schrijf een reactie