BETTERWOOD " Omgeving " Oorsprong » Bolivia

Hout uit Bolivia

Van een zaailing in de tropen tot een terras, tafelblad of snijplank in huis is een lange weg. Volgens welke principes wordt er in de bossen gewerkt? Hoe verloopt de verdere verwerking en het transport? Op dit punt willen we de geschiedenis achter ons tropisch hout documenteren.

bos en zagerij

Jombang ligt ten zuidwesten van de havenstad Surabaya in het oosten van het grootste Indonesische eiland Java. In de moderne zagerij worden de teakbomen uit de grote herbeboste gebieden in Oost-Java verwerkt tot vlonderplanken, aanrechtbladen, parket, massief houten vloerdelen en meubelhout.

Op Java groeien al tientallen jaren teakbomen op uitgestrekte plantages. De bossen bieden een veilig leefgebied voor tal van dier- en plantensoorten. Dankzij zorgvuldig commercieel gebruik zijn de bossen tot nu toe gespaard gebleven van vernietiging door de landbouw.

ORIGINELE BioMaderas terrasplanken

Het verwerkte teakhout wordt vervoerd van Jombang naar Surabaya – de hoofdstad van de regio Oost-Java. Surabaya is met 2,6 miljoen inwoners de op één na grootste stad van Indonesië en heeft met Tanjung Perak de belangrijkste haven van de regio. Van hieruit worden voornamelijk suiker, tabak en koffie geëxporteerd. Maar ook ons ​​teak wordt van hieruit verscheept naar Europa. Onder Nederlands, Brits en Japans bewind was de stad van weinig belang. Pas sinds de onafhankelijkheid in het midden van de 20e eeuw heeft de stad zich ontwikkeld tot de op één na belangrijkste metropool van Indonesië.

Ons hout uit Bolivia

ab 220,00 

ab 230,00