Terras hout vergelijking

Wat is het beste vlonderhout?

Voor vlonders geldt: alleen de stoere komen de tuin in! Weerbestendig, vormvast en duurzaam - dat zijn de eigenschappen die een houten terras moet hebben. FSC-gecertificeerd tropisch hout voldoet het beste aan deze eisen.

In tegenstelling tot industrieel vervaardigde producten is echter elke vlonderplank uniek. Internationale kwaliteitsnormen en DIN-normen helpen daarom bij het zoeken naar hoge kwaliteit: producten van verschillende leveranciers en herkomsten kunnen op deze manier worden vergeleken.

Terrashout met de hand gesorteerd en bijzonder duurzaam

Voor de houtkwaliteit heeft de afkorting "FAS" voor de beste sortering en de term "Premium" de overhand gehad. Als je op deze markering let, zullen scheuren en knoestgaten aan de A-zijde van de vlonderplanken bij de beste sortering maar in zeer geringe mate voorkomen.

De duurzaamheid van het hout wordt beoordeeld aan de hand van weerstandsklassen. Een terras dat is blootgesteld aan weer en wind moet voldoen aan de hoogste weerstandsklasse 1.

ab 6,10 

ab 8,75 

ab 11,50 

ab 9,10 

ab 9,10 

ab 3,50 

ab 6,50 

Al tijdens de aanleg kun je veel doen voor de levensduur van het terras: de planken moeten door een onderbouw goed geventileerd zijn, regenwater moet kunnen weglopen en er ook voor moet zorgen dat er geen vochtige nesten ontstaan ​​door liggende bladeren.

Hout is een natuurproduct en verandert met kou en warmte. Door aandacht te besteden aan hoe het terras is gedroogd, zal uw terras in de loop der jaren zijn vorm behouden en niet kromtrekken. Met een technische droging (Engels KD - ovengedroogd) wordt later kromtrekken beter voorkomen dan bij uitsluitend luchtgedroogd hout.

Gecertificeerd vlonderhout beschermt het regenwoud

De afdichting is vooral belangrijk bij het kopen van tropisch hout FSC belangrijk: dit toont de maatschappelijk aanvaardbare en duurzame herkomst.

bij Betterwood u ontvangt alleen premium en FAS-hout. We sorteren zelfs elke bestelling met de hand. Alles wat niet aan onze hoge eisen voldoet, vind je op de rest van de bouillon. We kunnen dus minimaal 95% kernhout garanderen, geen dode knopen of scheuren in de bovenkant van de planken. Daarnaast voeren wij alleen weerstandsklassen 1 t/m 2 en bieden wij alleen FSC-gecertificeerd hout aan.

Als de kwaliteitsspecificaties kloppen, hoeft u alleen nog een houtsoort te kiezen: Teakhout, ook wel bekend als Kingwood, is soepel en krijgt een licht zilveren tint. Het is zeer vormvast en veroudert zonder scheuren of splinters.

Cumaru - een roodbruin hout met een opvallend patroon - en het donker roodbruin, egaal Garapa, kan meer kromtrekken, maar heeft een hogere weerstand.

Winkelwagen delen