legpatroon

CONSULTATIE » PARKET »Parket legpatroon

Parket legpatroon

Naast het kiezen van de houtsoort speelt het kiezen van het juiste legpatroon de belangrijkste rol bij het leggen van uw parket. Elk legpatroon heeft een ander effect en kan de ruimte heel verschillende karakters geven.

Wilde Vereniging korte plank strip parket

Wild verband, eenvoudig en authentiek

De wilde binding is het legpatroon, dat soms het gemakkelijkst te leggen is. De random binding is bijzonder geschikt voor korte planken of parket, dat in willekeurige lengtes wordt geleverd, dus met planken van verschillende lengtes. Hier worden de planken eenvoudig in parallelle rijen gelegd, zonder aandacht voor de regelmaat van de voegen. Dit maakt het leggen zeer eenvoudig, omdat planken alleen aan het einde van de rijen hoeven te worden bijgesteld. 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zorgt de wilde associatie ervoor dat de parketvloer uiteindelijk uniek en authentiek is. Zo maak je de kamer echt uniek. Je kunt de planken ook in één combineren voor meer regelmaat Engelse vereniging, waarbij de voegen altijd op de helft van de plank erboven zitten. 

korte planken
korte planken

Korte planken, compact en gevarieerd

Korte planken zijn meestal tot een meter lang en kunnen gemakkelijk worden gekocht of in pakketten worden verzonden. Deze korte planken komen goed tot hun recht in kleinere ruimtes, waar het gevarieerde legpatroon van de planken de ruimte een heel eigen karakter geeft.

Het voordeel van dit parket is dat het gemakkelijk te verwerken en te leggen is, aangezien de vloerdelen meestal gewoon in een willekeurige verbinding worden gelegd. Uiteindelijk is elke vloer uniek. 

Strokenparket, het formaat met traditie

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat strokenparket uit losse korte en relatief smalle stukken hout (“stroken”). Als de plank eigenlijk maar uit één stuk hout bestaat, wordt dit ook wel enkelstrooks parket genoemd. Door het kleine en flexibele formaat kunnen met enkelstrooks parket veel verschillende legpatronen worden gerealiseerd, bijvoorbeeld visgraat- of schaakbordpatronen. De traditionele "scheepsvloer" is ook gelegd met strokenparket, dat in rijen naast elkaar is aangebracht maar zonder een bepaald patroon. 

Strokenparket kan ook bestaan ​​uit meerdere aan elkaar geschakelde stroken, er zijn bijvoorbeeld 2 en 3 strokenparket. Hierdoor zijn de planken langer en makkelijker te leggen, maar niet zomaar een legpatroon is hier mogelijk. 

 

 

Ons parket