De elementen voor houten terrassen bij Betterwood zijn gemaakt van Teak dek en Cumaru-terrasplanken met de zeer goede weerstandsklasse 1 volgens de DIN-norm. Dit betekent dat het hout van de houten terraselementen buiten een levensduur heeft van minimaal 25 jaar.

Schimmels en schimmels zullen hout na verloop van tijd aantasten. De duurzaamheidsklassen of weerstandsklassen volgens de DIN-norm geven de weerstand aan van verschillende houtsoorten tegen schimmelaantasting. Tropisch hout heeft buiten meestal een aanzienlijk hogere duurzaamheid dan Europees hout. Bij Betterwood u vindt alleen vlonderhout met weerstandsklasse 1 of 2. Een overzicht van de weerstandsklasse van het meest bekende vlonderhout vindt u in onze Houten Lexicon.

Naast de natuurlijke duurzaamheid van een hout zijn er nog andere externe factoren die de duurzaamheid van het houten terras bepalen. De DIN-norm moet daarom alleen als richtlijn worden opgevat en niet als garantie. De duurzaamheid wordt onder meer beïnvloed door de omgevingsvochtigheid en de constructieve houtbescherming. Op schaduwrijke plaatsen waar het hout constant aan vocht wordt blootgesteld, is de duurzaamheid ervan verminderd in vergelijking met een zonnige, vrij droge omgeving. Daarnaast moet het terras goed geventileerd zijn en mag het hout niet continu onder water staan. Een terras met een lichte helling zorgt voor een langere levensduur.

De teakhouten terraselementen zijn ontworpen met een uitstekende constructieve houtbescherming in het achterhoofd. De toegepaste vlonderplanken zijn goed geventileerd, de onderconstructie staat niet langdurig in het water dankzij rubberen voetjes en hemelwaterafvoer is gegarandeerd.

Onze elementen & houten tegels

ab 230,00 

6,50 

Cumaru houttegels, FSC 100%
Prijs: € 72,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ beste duurzaamheid ✓ bijzonder robuust en krasbestendig

Tegens: ✗ gedeeltelijk ruw oppervlak

Tip:Zandtegels na eerste blootstelling aan weersinvloeden.