Bij het kiezen van het beste hout voor uw houten vlonderelementen dient u in het bijzonder op de volgende informatie te letten:

  • Houtkwaliteit: Premium of FAS. FAS is de internationale standaard voor de beste sortering. Premium heeft zich gevestigd als een begrip in de Duitse houthandel voor de beste sortering. De houtkwaliteit geeft aan hoe laag het aandeel kwaliteitsverlagende eigenschappen in het product is. Bij de beste sortering mogen scheuren en holle knoesten slechts in zeer geringe mate voorkomen aan de A-zijde van de vlonder. Let op bindende informatie van uw houthandelaar. De teak terraselementen van BioMaderas zijn gemaakt van de beste kwaliteit vlonderplanken.
  • Duurzaamheid: weerstandsklasse 1-2. Tropische houtsoorten hebben doorgaans een langer buitenleven omdat ze beter bestand zijn tegen houtaantastende schimmels. Voor een bijzonder duurzaam terras moet het hout minimaal weerstandsklasse 2 behalen. De terraselementen bij Betterwood deze klas bereiken. De classificatie is gebaseerd op langdurige tests volgens de DIN-norm. Uiteraard is ook de ligging van het terras bepalend voor de latere duurzaamheid. In een vochtige en schaduwrijke omgeving is hout gevoeliger voor schimmels dan in een goed geventileerde en droge omgeving.
  • Droging: KD of technisch gedroogd. Het drogen heeft een beslissende invloed op de maatvastheid en maatvastheid van het hout. Met een technische droging (Engels KD - ovengedroogd) wordt later kromtrekken beter voorkomen dan met uitsluitend luchtgedroogd hout. De vlonderplanken voor de teak elementen Betterwood zijn technisch gedroogd.
  • Herkomst: FSC®-100%. Zeker bij tropisch hout moet je letten op een zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijke herkomst. De strengste internationale norm voor hout uit duurzame en eerlijke productie is het FSC® (Forest Stewardship Council) certificaat. Hier wordt de milieu- en sociale compatibiliteit regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke controles. Alle houtproducten bij Betterwood zijn FSC®-gecertificeerd.

Onze elementen & houten tegels

ab 230,00 

6,50 

Cumaru houttegels, FSC 100%
Prijs: € 72,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ beste duurzaamheid ✓ bijzonder robuust en krasbestendig

Tegens: ✗ gedeeltelijk ruw oppervlak

Tip:Zandtegels na eerste blootstelling aan weersinvloeden.