Teakplank 140 x 80cm, 18mm dik

Betterwood "Advies » houten panelen " Verf

Vernis houten paneel

Vernissen dichten het houtoppervlak af en zorgen ervoor dat vuil en water niet in het hout kunnen doordringen. Vanuit esthetisch oogpunt wordt een glanzend oppervlak verkregen, waar het houtpatroon doorheen komt.

Voordelen en nadelen

Vernissen is meer werk: het hout moet eerst geschuurd worden voordat het gelakt kan worden. Meerdere schuur- en schilderbeurten kunnen nodig zijn. Als er na verloop van tijd gebruikssporen ontstaan, zoals kleine deukjes, moet het hele paneel worden geschuurd en opnieuw geverfd. Een ander nadeel is dat het ademend vermogen van het natuurproduct hout volledig wordt onderdrukt en dat verven vaak niet milieuvriendelijk zijn.

Teak blad 18mm gevingerlast

Hoe wordt een bord gelakt

De ondergrond dient stofvrij te zijn en bij onbehandeld hout geschuurd te worden met korrel 120. Als er andere verflagen op het hout zitten of als het oppervlak ongelijk is, moet schuurpapier met een grovere korrel worden gebruikt. Het oppervlak wordt vervolgens gereinigd met een stofzuiger en een vochtige doek.

Wanneer het oppervlak volledig stofvrij en droog is, kan het schilderen beginnen. De door de fabrikant verstrekte informatie, met name met betrekking tot de droogtijd, moet in acht worden genomen.

Grotere vlakken worden gelijkmatig geverfd met een verfroller. Borstels kunnen worden gebruikt voor individuele plekken. Na een droogtijd van meestal 24 uur kan een nieuwe verflaag worden aangebracht. Ook primers voor de eerste verflaag of afdichtingsverf zijn mogelijk, wat de weerstand moet verhogen. In de meeste gevallen zijn echter één of twee verflagen voldoende - al hangt dit altijd af van het gewenste gebruik.

Teakhouten platen

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen