Balkontafel 18mm teak gevingerlast

Betterwood "Advies » houten panelen » Buitenruimte

Buitengebruik

Een houten paneel buitenshuis moet aan hoge technische eisen voldoen. Maar het moet ook correct worden geïnstalleerd en gebruikt - en het hout zal nog steeds veranderen, grijs worden en barsten. Als je iets anders verwacht, moet je een ander materiaal kiezen.

zo ja teak

Buiten mag alleen zeer duurzaam en vormvast hout worden gebruikt. Teak biedt de beste waarde tussen alle houtsoorten. Onze massief houten panelen zijn gemaakt van teak van de beste weerstandsklasse, de gebruikte lijm is weerbestendig. Toch moet het volgende in acht worden genomen:

Het ongelijkmatige vocht aan de boven- en onderkant kan leiden tot kromtrekken van het paneel. Er dient op gelet te worden dat deze goed op een frame of dwarsschoren worden geschroefd. Het helpt ook als de plaat regelmatig wordt ontdaan van stilstaand water.

In de overgang tussen zomer en winter kan het hout werken en kan het hout tekenen van veroudering vertonen, zoals barsten of het grijs worden van het materiaal. Dit proces kan worden vertraagd maar niet volledig worden gestopt door het oppervlak te behandelen met olie of bootlak.

Blijvende vreugde

Als je je bewust bent van deze natuurlijke eigenschappen van het materiaal en de juiste maatregelen neemt, zul je ook buitenshuis veel plezier beleven aan het teakhouten paneel.

Twijfelt u of u de ontwerpeisen kunt realiseren, gebruik dan onze betere teakstrips. Hiermee kunnen voegen op het oppervlak worden aangebracht, waardoor het risico op kromtrekken wordt geminimaliseerd en de waterafvoer wordt gegarandeerd.

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze houten panelen