teakboom

Betterwood " Omgeving " Oorsprong »Vietnam

Het hout uit Vietnam

Onze 125 mm brede teakhouten tuinmeubelen, panelen, snijplanken en planken komen uit een gecertificeerde zagerij in Vietnam. De zeer gespecialiseerde productiefaciliteit haalt zijn teak uit FSC® 100% duurzame bosbouw in Brazilië en biedt eersteklas kwaliteit dankzij tientallen jaren ervaring in verwerking.

De plantage en de zagerijen

Onze partner herbebost uitgeputte landbouwgrond in de tropische regio's van Brazilië tot FSC® 100% gecertificeerde teakplantages. Op deze manier wordt ooit verloren bosgebied weer bos en biedt het de lokale bevolking een duurzame kans om van bosbouw te leven. En de bebossing draagt ​​er toe bij dat het omliggende oerbos niet verder verdwijnt.

De twee zagerijen zijn gevestigd in Vietnam, waar je kunt bogen op tientallen jaren ervaring in houtverwerking. Hoogwaardige machines gecombineerd met menselijke knowhow maken een bijna 100% gebruik van de waardevolle teakstammen mogelijk. Het resultaat betekent maximaal gebruik van hulpbronnen bij de vervaardiging van duurzame premium teakproducten.

Teak tuintafel

Teakhouten tuintafel

Het certificaat en de certificeerders

We importeren alleen houtproducten uit Vietnam die 100% FSC®®-gecertificeerd zijn. Dit zorgt voor verantwoord bosbeheer en een voorbeeldfunctie tegen illegale mest.

De interactie van deze actoren garandeert de duurzame herkomst van de producten van Betterwood uit Vietnam.

de provincies

De snijplanken en tuinmeubelen worden verwerkt in het provinciestadje Binh Duong in het zuiden van het land. Oorspronkelijk gekenmerkt door landbouw, ontwikkelt Binh Duong zich nu tot een economisch centrum dat ook veel expats aantrekt. De regio is nog steeds beroemd om de ambachtelijke dorpen - naast houten producten, keramiek en aardewerk, worden er ook sculpturen en schilderijen gemaakt.

De zagerij in Phu Yen produceert onze hoogwaardige teakvloeren in 125 mm, evenals de tafelbladen en de parketvloer. De provincie aan de Zuid-Chinese Zee staat bekend om paradijselijke stranden en biedt met het Krong Trai National Park en het Ea So Nature Reserve twee echte groene schatten.

Overheidsgebouw in Binh Duong, Vietnam

Zee in Phu Yen

Het land

Vietnam is een bloeiend opkomend land langs de kust van Zuidoost-Azië. De afgelopen jaren heeft de lokale economie zich verder ontwikkeld, waardoor naast textielfabricage en agrarische productie nu ook veel technologische bedrijven zorgen voor groeiende welvaart.

Vietnam is een van de hotspots voor biodiversiteit in Azië. Hoewel het bosareaal de afgelopen jaren is toegenomen, gaat de kwaliteit van de bossen al decennialang achteruit. Daarom richt de overheid zich nu op de ontwikkeling van ecologisch duurzame bosbouw. De focus ligt op het behoud van de biodiversiteit, het uitbannen van illegale houtkap en duurzaam bosbeheer.

In de verwerking van houtproducten is Vietnam een ​​van de beste adressen ter wereld.

De weg van het hout

Ons hout uit Vietnam