Eden Reforestation Projects plantenbak

Omgeving » projecten » Herbebossing Kenia

Boom voor boom

Langs de oostkust van Afrika strekt zich Kenia uit - momenteel met een van de laagste bosbedekkingspercentages van 8% vergeleken met het mondiale gemiddelde van 30%. De afgelopen decennia hebben menselijke activiteiten de bossen ernstig beschadigd. Het Eden Reforestation-project bevordert met succes herbebossing.

Het doel: bescherming van flora, fauna en bevolking

Dit project heeft een duidelijk doel: het herstellen van een duurzame watervoorziening. Maar het gaat veel verder dan dat. De missie is om bronnen en rivieroevers te beschermen en ze opnieuw te beplanten met nieuw leven om het ecosysteem terug te brengen naar zijn natuurlijke evenwicht. Het is niet alleen een kwestie van mensen, maar ook van de plaatselijke fauna waarvan de leefgebieden moeten worden hersteld. Tegelijkertijd worden steile hellingen gestabiliseerd om het risico op aardverschuivingen te elimineren en de veiligheid van gemeenschappen te garanderen. Dit project is ook een belofte voor de toekomst – een toekomst waarin lokale mensen hun levensonderhoud kunnen veiligstellen terwijl ze natuurlijke hulpbronnen duurzaam gebruiken in harmonie met het milieu.

planter Kenia

De plaats: Kenia

Kenia, genesteld in Oost-Afrika, herbergt een schat aan ecosystemen, van uitgestrekte savannes tot dichte bossen en pittoreske kustgebieden. Maar helaas wordt het land zwaar getroffen door de vernietiging van het milieu. Ontbossing, illegale nederzettingen en uitbreiding van de landbouw hebben ernstige schade aangericht. Er is dringend behoefte aan herbebossingsmaatregelen.

herbebost Kenia plant

Onze partner: Eden Reforestation Projects

Dit is eind 2019 begonnen Eden Herbebossingsproject om kantoren, plantgebieden en kwekerijen op te zetten in Kenia in samenwerking met de lokale gemeenschap, een lokaal bosbeheer en regionale en nationale overheidsinstellingen. Ondanks de wereldwijde pandemie ging het team in maart 2020 van start en plantte in de eerste maand meer dan 50.000 bomen. Sindsdien heeft het project de beplantingspercentages in verschillende regio's voortdurend verhoogd en is het een van de grootste herbebossingspartners van de overheid.

reforest Kenia 2 plantenbakken