Duurzame bosbouw in het regenwoud

Omgeving " concept "Duurzame bosbouw

Duurzame bosbouw

Duurzaam, eerlijk en transparant – ons hout komt uit verantwoorde bosbouw en eerlijke productie. In de bossen voldoen we aan de hoogste sociale en ecologische normen: bosbouw moet duurzaam werken. De teelt moet plaatsvinden zonder schade aan het milieu en zonder gebruik van pesticiden. De zeehond FSC® 100% is een teken van naleving van deze principes.

FSC 100% – het keurmerk voor duurzaam hout

de FSC-zegel is een van de meest gerenommeerde duurzaamheidskeurmerken. Het bos, de houtzagerij en de dealers worden regelmatig gecontroleerd om er zeker van te zijn dat aan de hoge sociale en ecologische normen wordt voldaan. Waarin wij Betterwood Door alleen hout uit duurzame en eerlijke productie te importeren, bevorderen we de totstandkoming van dit eigentijdse bosbouwsysteem waarvan mens en milieu profiteren. Alleen zo kan bosbescherming op lange termijn werken: samen met de lokale bevolking.

FSC bosareaal groeit

Bevorder duurzame bosbouw

Door onze focus op duurzame houtproducten bevorderen we de ecologische transitie van bosbeheer wereldwijd. Ons hout is afkomstig uit een aantal geselecteerde bossen en zagerijen in de tropen die werken zonder kaalkap, zonder pesticiden en om de biodiversiteit te behouden. Wij geven transparante informatie over de Oorsprong en productie van elk houten product uit ons assortiment.

Herkomst tropisch hout

Weet waar het vandaan komt

We zijn er trots op dat ons hout uitsluitend uit duurzame bosbouw komt. Daarom laten we je graag zien waar de boom groeide en wat we doen voor het regenwoud.

Onze inzet voor het milieu