Teakhouten plank 40mm boomrand
Snijden

590,00  per m²

Oppervlakte (m²)
Prijs per stuk
Levering uiterlijk: 13 december

Wanneer je het kwalitatief hoogwaardige teak blad met een aflopende rand afzaagt, kun je al de juiste maat voor de wastafel of het keukenwerkblad krijgen. Bij het op maat zagen van het paneel moet er echter rekening mee worden gehouden dat de breedte van het paneel enigszins kan variëren door de boomrand. Bovendien krijg je bij zaagsneden van minder dan 80 cm breed maar aan één kant een boomrand.

species Teak (Tectona grandis)
processing Massief hout met doorlopende houten strips
Marke BioMaderas
lengte 15cm tot 200cm
Breedte 15 cm tot ongeveer 80 cm
dimensionale tolerantie: +/- 2 mm in lengte en breedte
ook in standaard maten beschikbaar
sterkte 40mm
Oppervlak geschaafd
lange zijde met teakhouten rand
Bij zaagsneden van minder dan 80 cm breed is de boomrand slechts aan één kant
Behandeling natuurlijk
Certificaat SVLK
Item 6840-0000 Categorieën: , , , , , , Schlagwörter: , , ,

Verwerkingsinstructies voor massief houten panelen

De massieve lamellen voor onze massief houten panelen worden zorgvuldig geselecteerd en technisch gedroogd. Ze zijn aan elkaar gelijmd zodat spint vooral aan de B-zijde voorkomt. Houten kernen worden daarom niet afwisselend op houten kernen gelijmd. We willen u graag enkele belangrijke tips geven voor het omgaan met massief houten pallets. Zodat u net zo geniet van het werken met het natuurlijke materiaal hout als wij!

Houten blad teak
Teak badkamerplank

1. Uiterlijk

Massief houten panelen zijn een natuurproduct. Onze panelen worden tijdens de productie gesorteerd volgens strikte kwaliteitsspecificaties. De bijzondere houtstructuur en het natuurlijke kleurenspel geven elk paneel een eigen karakter. Ze vormen geen reden tot klacht.

2. Acclimatisatie

De houten panelen moeten minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin ze geplaatst worden. Leg hiervoor het bord plat neer en open de verpakking. Bescherm de houten panelen tegen extreme veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Als de plaat vervormt, moet deze worden omgedraaid zodat de acclimatisatie aan beide zijden gelijkmatig kan plaatsvinden. Het dragen van richels en, indien nodig, het verzwaren van de plaat met een gewicht zijn ook nuttig.

Teak wastafel 40mm
Werkblad ruw geolied

3. Oppervlaktebehandeling:

Een oppervlaktebehandeling (bijv. oliën) moet altijd aan beide zijden in dezelfde mate worden uitgevoerd. We raden aan dat BioMaderas Bier voor onze massief houten panelen.

4. voorbereiding

Boor gaten voor de benodigde schroeven om spanning te verminderen. Schroeven dienen minimaal om de 20 cm minimaal 15 mm diep in de massief houten plaat te worden geschroefd. De stabilisatiestrips moeten zo in het profiel worden gekozen dat ze statisch werken en voorkomen dat het paneel kromtrekt. Houd er echter rekening mee dat dit een product is van massief hout, dat uitzet en krimpt bij schommelingen in de luchtvochtigheid.

teakboom
Teak boomschors ijdelheid

5. Montage

Aan de onderzijde moeten extra stabilisatiestrips worden aangebracht om te voorkomen dat de plaat vervormt. Massief hout is een levend materiaal dat uitzet en samentrekt bij veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Tegen alle andere niet-levende materialen zoals steen, staal, muren en leidingen moet daarom steeds een voldoende brede dilatatievoeg worden opengelaten. Deze kun je het beste afdekken met een sierstrip. Bovendien moet de massief houten plaat aan beide zijden worden geventileerd. Wij raden af ​​om de plaat over het gehele oppervlak te verlijmen.

6. Verpleging en veroudering

De massief houten plaat kan na jarenlang intensief gebruik vlekken, krassen en strepen vertonen. Om op te frissen, licht schuren met een slijper of fijn schuurpapier en indien nodig opnieuw oliën. Op deze manier kunnen ook kleine beschadigingen worden behandeld.

verzendkosten

Gewicht 32 kg
species

houten latten

doorlopende lamellen

Oorsprong

Behandeling

natuurlijk

Breedte

lengte

sterkte

product

Marke

BioMaderas

Folder teakhouten borden
Gegevensblad (PDF)

Technisch gegevensblad en verwerkingsinstructies voor onze teakhouten panelen als PDF-download.

Winkelwagen delen