De nieuwe snijplanken en hakblokken van Biomaderas uit Indonesië zijn hier! Ze werden gemaakt in een kleine fabriek Java handgemaakt. Daar zijn de hoge ecologische en sociale normen van de FSC® werkte.
eerlijk en duurzaam
Het hout is afkomstig van langzaam groeiende teakbomen op Java zelf.Het teakbos is in de negentiende eeuw aangeplant door de toenmalige Nederlandse koloniale machten. Het bos wordt nu duurzaam bebost. Zowel de fabriek als het bos zijn FSC®-gecertificeerd voor voorbeeldig bosbeheer en eerlijke productie.
Hakblokken met teakhouten nerf
De rechthoekige Hackbock nr. 601 is gemaakt van zogenaamd teakhout. Het hakblok bestaat uit stukken vierkant hout die dwars op de houtnerf zijn gesneden. Het effect: het snijoppervlak bestaat uit de hardste kant van het hout: het kernhout.
Het hakblok is bijzonder duurzaam en zacht voor de messen. De jaarringen zijn duidelijk zichtbaar en geven elk blok een eigen uitstraling. De hakblokken zijn gemakkelijk te verplaatsen dankzij de gefreesde handgrepen aan de zijkanten. De pootjes aan de achterkant zorgen voor een veilige grip op het werkblad en een goede ventilatie aan de onderkant.
Ontbijtplank uit één stuk
De Ontbijtplank N°101 zijn onze kleinste snijplanken. Het unieke houtpatroon van de teakboom is in zijn goudbruine tint over het oppervlak te zien. Ook hier is elk bord uniek.
De Snijplanken N°103 en Nee 105 zijn samengesteld uit in de lengterichting lopende stukken hout. Bij het verlijmen is erop gelet dat er over het gehele oppervlak een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Stevig maar dun: met een dikte van ongeveer 1 tot 1,5 cm zijn ze niet te zwaar en kunnen ze op verschillende plaatsen in de keuken gebruikt en opgeborgen worden.
Het beste hout om te zagen
Teak is het ideale hout voor snijplanken en voor gebruik in de keuken: het is bijzonder resistent en duurzaam bij blootstelling aan vocht. Vergeleken met huishoudelijke houtsoorten heeft teak de laagste kans op scheuren en splinters.
Teakhouten hakblokken en snijplanken kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek of kort worden schoongemaakt onder stromend water. Ze horen niet in de vaatwasser. Zo nu en dan raden wij aan om te oliën met Biomaderas Snijplankolie of gewone bakolie.