Wat helpt tegen gladde vloeren?

Als hout nat wordt, kan het glad worden. Door vocht vormen zich algen en schimmels op de vloerplanken en over het terras lopen wordt gevaarlijk. Gegolfde houten oppervlakken vergroten vaak alleen het slipeffect: het water loopt niet goed weg in de spleten en het droogt veel langzamer dan op gladde oppervlakken. Zelfs bij het bouwen van het terras moet erop worden gelet dat de vloerdelen een hellingshoek van 2-3% van het huis hebben. Er is dus geen stilstaand vocht.

De Betterwood-onderhoudstips, de gladde bekleding kan ook worden verwijderd zodat het terras weer zonder gevaar kan worden betreden. Bijkomend effect: het hout ziet er weer fris gelegd uit.

Door een water-oxaalzuur mengsel in te laten werken - 100% biologisch afbreekbaar - lossen de afzettingen op het hout in enkele minuten op. Van de BioMaderas terrasreiniger wordt gemengd in een verhouding van 1 op 15 in lauw water en vervolgens met een gieter op het geveegde houten terras aangebracht. Na een inwerktijd van 10 minuten wordt het terras geschrobd met een borstel. Hierdoor worden vuil, algen en schimmels van de vlonder verwijderd. Het terras wordt vervolgens afgespoeld met helder water.

Meer verzorgingsproducten voor houten terrassen vindt u in onze houtverzorging. We geven je tips voor gebruik in de Advies.

Winkelwagen delen