tuinhuis terras

Van het tuinhuis naar het houten terras

Een tuinhuis met een houten terras zorgt voor een zeer kleine vakantie op elk moment. Maar voordat het plezier komt, komt de planning - en het moet zorgvuldig worden gedaan. Want of het nu gaat om een ​​tuinhuis of een groot project: een slechte planning kan kostbaar zijn. Een tuinhuis met een houten terras moet zorgvuldig worden gepland. Een tekening op schaal kan later bescherming bieden tegen constructiefouten. Belangrijk is de grootte van het aan te sluiten terras aan het tuinhuis. Voor vier personen en een grill moet je rekenen met 20 vierkante meter. Wil je het terras ook als dansvloer gebruiken, dan zijn er natuurlijk nog een paar vierkante meters nodig. Een terras aan het tuinhuis hoeft niet per se rechthoekig te zijn. Met een beetje handigheid zijn zelfs bochten mogelijk. Hiervoor dient de ruimte bij het tuinhuis exact opgemeten te worden. Tijdens de planningsfase moet ook rekening worden gehouden met de terrasoverkapping. Wil je in de zomer niet in de zon broeden, dan biedt een terrasoverkapping de nodige bescherming op het terras. En ook het tuinhuisje is beschermd tegen fel zonlicht. Tuinhuis met houten terras

plaats in de zon

Bij het uitlijnen van het terras dient gelet te worden op de stand van de zon. Niemand wil immers in de zomer gewoon in de schaduw zitten. De meeste zonuren kunnen worden bereikt met een zuidelijke oriëntatie. Bomen mogen niet direct boven het terras staan. Deze zorgen voor meer vocht en dus voor de vorming van vocht op het hout, wat de vorming van algen en schimmels bevordert, vooral in minder resistente houtsoorten zoals douglas of Siberische lariks.

Vergeet elektriciteit en water niet

Bij de planning dienen elektra en water direct op het houten terras en tuinhuisje te worden aangesloten. Het is goed om wat royaler te plannen, want kabels kunnen achteraf pas met een hogere financiële inspanning worden aangevoerd. Ook het houten terras dient voldoende te zijn voorzien van stopcontacten. Elektriciteit is niet alleen nodig voor buitenverlichting. De stereo-installatie of de elektrische grill hebben ook elektriciteit nodig. Een wateraansluiting op een geschikt punt verhoogt ook het comfort.

De juiste basis

De basis van het houten terras is de fundering. Als het tuinhuis en het houten terras samen worden gepland, kan de fundering voor beide projecten tegelijk worden doorgetrokken. Er zijn verschillende funderingsvormen beschikbaar. Het type fundering is afhankelijk van de gegeven ondergrond en het daarop gebouwde tuinhuis en terras. De fundering moet met grote zorg worden gemaakt om latere structurele schade te voorkomen. Tuinhuisje met vlonder

De onderbouw

Voor de onderconstructie dient gekozen te worden voor robuust hout met een zeer lange levensduur. Tropisch hardhout zoals Cumaru bijzonder goed. Tegelijkertijd kan er rekening gehouden worden met de terrasoverkapping. Er zijn langsliggers en dwarsliggers nodig. De balken zijn verbonden met RVS schroeven en beugels. Houd bij het opzetten rekening met een hellingshoek van ongeveer 1 tot 2 procent, zodat er geen wateroverlast is en het water bij regen van het houten terras kan wegstromen.

Beplanking van hoge kwaliteit

De beplanking van het houten terras op het tuinhuis krijgt veel te verduren. We hebben het niet alleen over UV-straling en vocht, maar ook over de mechanische belasting die ontstaat bij het betreden van het terras. Ook voor hen terrasplanken Er moet robuust hout worden gebruikt dat een lange levensduur heeft. Bescherming tegen weer en schimmel wordt geboden door open glazuren en hout oliën. Ze zijn de beste bescherming voor het hout. Om het tuinhuis en het houten terras op elkaar af te stemmen, is het raadzaam om dezelfde kleur te kiezen. Er zijn echter ook interessante contrasten mogelijk.

ab 11,95 

ab 8,75 

ab 11,50 

ab 6,10 

niet beschikbaar

ab 9,55 

Winkelwagen delen