Leg de onderbouw

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » Onderbouw

Onderbouw van een houten terras

De onderconstructie is de draagconstructie van uw houten terras. Hier worden de hoogte, helling en legpatroon van uw terrasplanken bepaald. De aanleg van de onderbouw komt direct na de werkzaamheden aan de fundering. Dit is de eerste keer dat u met hout werkt.

Afstand van de onderbouwrijen

De asmaat (gemeten van hart tot hart) van de onderbouwrijen mag niet meer zijn dan 50 cm, zodat de vlonderplanken vaak genoeg kunnen worden vastgeschroefd en het risico op kromtrekken van het hout wordt geminimaliseerd. De onderconstructie mag niet plat op de onderconstructie liggen. Met terraspads of verstelbare sokkels kan een ventilatieafstand gecreëerd worden.

afstand van de onderbouw
variëren afhankelijk van de lengte van de plank

Planklengte 300cm
= 7 rijen met een tussenruimte van 50 cm

Planklengte 320cm
= 8 rijen met een tussenruimte van 45 cm

afschuifgebied

Plan voor scheergebied

Een afstandsprofiel creëert een opening tussen de onderconstructie en de vloerplaat, waardoor een betere ventilatie wordt gegarandeerd en wateroverlast wordt voorkomen. Dit verlengt de levensduur van het terras en verkleint de kans dat de schroeven losraken. Bij een combinatie van vlakke aluminium onderconstructie en houten vloerdelen raden wij sterk aan om het afstandsprofiel te gebruiken. Met een verborgen constructie met clips is een betere ventilatie al gegarandeerd door het systeem. Een afstandsprofiel is niet nodig.

Schroef de onderconstructie op de vloer

De onderconstructie kan op de ondervloer worden geschroefd. Dit is niet in alle gevallen nodig, aangezien het gewicht en het kruiselings vastschroeven van de planken en onderconstructie het terras na oplevering zeer stabiel maken. Veel terrassen worden dan ook zwevend gelegd.

Leg de onderbouw
Voetstuk onderbouw

Leg de onderbouw in het verband

Als de lengte van een enkel constructiehout niet de volledige diepte van het dek bereikt, moet het constructiehout worden samengevoegd. Hierbij is het raadzaam om een ​​doorlopende stootvoeg tussen de rijen constructiehout te vermijden en het constructiehout verspringend/verlijmd te leggen.

Onderconstructie bij plaatverbindingen

Als u uw terrasplanken in een verband legt, adviseren wij om op de punten waar een terrasplank eindigt en een nieuwe plank begint een dubbele rij onderconstructies te leggen. Zo hoef je de vloerplanken later niet te dicht bij de snijkant te schroeven.

onderbouw voegen

Plan nu gratis een houten terras.

Wij bezorgen u een legplan en een offerte met alle toebehoren en transportkosten. Ook kunnen wij extra's zoals bouwhoogte of terrastreden voor u plannen.

terrasplanner

Onze onderbouw

ab 9,55 

ab 7,20 

ab 9,15