Terras schoonmaken voor na

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN " Om schoon te maken

Schoon houten dek

Een houten vlonder kan na het leggen oxidatieplekken ontwikkelen na contact met onedele metalen of na verloop van tijd kunnen vuil, mos en schimmels zich ophopen. Vuil is niet alleen lelijk, het kan ook de levensduur van het terras aantasten. Indien de houtkleur vernieuwd moet worden, dienen de vlonderplanken na reiniging opnieuw behandeld te worden met vlonderolie. Gebruik geen hogedrukreinigers, metalen borstels of chemische reinigingsmiddelen die niet door ons zijn getest.

het terras water geven

1. Geef het terras water

Geef het te reinigen houten terras direct voor het reinigen water. Op een natte houten vlonder werkt de reiniger effectiever omdat hij inwerkt op het oppervlak en niet door het hout wordt opgenomen.

15,20 

Mix terrasreiniger

2. Meng de reiniger

De BioMaderas Terrasreiniger wordt in lauw water geroerd in een verhouding van 1 kilogram op 10 tot 15 liter. Een kilogram is genoeg voor ongeveer 10 vierkante meter houten terras.

Terrasreiniger toepassen

3. Oplossing toepassen

De oplossing wordt royaal aangebracht op natte houten vlonders met een gieter. Laat de reiniger 10 tot 15 minuten intrekken.

schrobben

4. Schrobben

Na de inwerktijd wordt het terras voorzichtig geschrobd met een schrobborstel of een wortelborstel.

Terrasreiniger afspuiten

5. Spoelen

Het terras wordt vervolgens afgespoeld met helder water. Als het terras helemaal droog is, kan het indien nodig opnieuw geolied worden.

Terras voor schoonmaak

Terras voor schoonmaak

Na verloop van tijd nestelen mos en korstmos zich op een houten dek. Daarom moet u uw houten terras, zeker na de winter, schoonmaken.

Terras na schoonmaak

Terras na schoonmaak

Het schoongemaakte terras dient vrij te zijn van mos en vuil. Als je wilt, kun je de kleur nu opfrissen met vlonderolie.

Video's over het bouwen van terrassen

Hoe maak je de vloerdelen schoon? Ontdek het hier in de video 'De vloerplanken reinigen', en al het andere in 13 video's over het bouwen van een houten terras - van de materiaalkeuze tot het leggen van de vloerplanken en het onderhoud van het hout.

Teak vlonder 95mm, Zwitserland

Onze houtverzorging