Fundering houten terras

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN "Fundering

Fundering van een houten terras

In dat gebied Bereid de ondergrond voor u zou kunnen nagaan welke voorbereidende werkzaamheden nodig zijn op de verschillende ondergronden van een houten terras. Op dit punt willen wij u het principe uitleggen volgens welke de steunpunten van de onderconstructie worden geplaatst.

Steunpunten van een onderbouw

De steunpunten van a onderbouw Afhankelijk van de ondergrond, uitgewassen betonplaten, paalschoenen, terraskussens of sokkels Sein.

De afstanden en het aantal steunpunten worden bepaald door de overspanning van het niveau erboven. Hoe groter de overspanning van het respectievelijke bovenste niveau, hoe minder steunpunten nodig zijn.

Bij een grote overspanning van de onderconstructie wordt het aantal steunpunten verminderd. Het gebruik van tengellatten als tweede onderbouwniveau brengt dan extra besparingen met zich mee.

voorbeeld factuur

voor een terras van 400 x 400 cm
met tengels vs. zonder tengels

terrasplanken

Spanwijdte 50cm

onderbouw

9 rijen
Spanwijdte 100cm

tengels

5 rijen
Spanwijdte 200cm

steunpunten

5 x 3 stuks = 15 stuks

terrasplanken

Spanwijdte 50cm

onderbouw

9 rijen
Spanwijdte 100cm

tengels

geen
-

steunpunten

5 x 9 = 45 stuks

Onderconstructie tengels grind

Wanneer is een contralat zinvol?

Een contralat kan veel steunpunten besparen. Het gebruik van tengels is echter alleen zinvol als het maken van de steunpunten relatief veel werk en kosten met zich meebrengt.

Wij raden tengellatten aan als...

  • een montagehoogte van meer dan 30 cm moet worden bereikt.
  • betonnen funderingen moeten worden gestort als steunpunten of paalschoenen worden gebruikt.

Bij alle andere bouwmethoden zijn de steunpunten meestal sokkels of terraspads, die zeer eenvoudig te leggen en relatief goedkoop zijn. In dit geval hebben tengels geen zin.

Video's over het bouwen van terrassen

Hoe kan ik de fundering en onderbouw bouwen? Ontdek het hier in de video 'De onderbouw', en al het andere in 13 video's over het bouwen van een houten terras - van de keuze van de materialen, tot het leggen van de vloerdelen en het onderhoud van het hout.

Laat de fundering (en al het andere) berekenen

Gebruik onze gratis terrasplanner en u ontvangt van ons een compleet aanbod met legplan. Voer de gewenste bouwhoogte van uw terras in en wij bepalen de beste bouwmethode.

Teak vlonder 95mm, Zwitserland

Onze accessoires voor de onderbouw