CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » Hoogtecompensatie

Hoogteverstelling van een houten terras

De fundering en steunpunten van een houten terras zijn vaak ongelijk. Er is ook een bepaalde hoogte - zoals de deuruitgang - die u met de bovenbekleding wilt bereiken. van 5cm tot 400cm - met het juiste materiaal is bijna elke bouwhoogte mogelijk.

Accessoires voor hoogteverstelling

Voor elke inbouwhoogte is er het juiste product en de juiste constructie.

Met Staanders zeer grote hoogten kunnen worden bereikt. Het is echter ook verreweg de meest complexe constructiemethode, omdat het moeilijk is om de hoogte aan te passen nadat de paal op maat is gezaagd.

sokkels bieden het voordeel dat ze nog in hoogte versteld kunnen worden terwijl de onderbouw erop ligt. Ze kunnen ook individueel worden uitgebreid met adapters. Hierdoor is hoogteverstelling eenvoudig. Afhankelijk van de variant is je limiet 30 cm tot 50 cm hoog.

terraskussens zijn bedoeld voor lage bouwhoogten, zorgen voor een minimale ventilatie van het terras en voorkomen waterblokkering van de onderconstructie. De hoogtecompensatie werkt hier door verschillende pads van verschillende sterktes te gebruiken

Materiaal voor montagehoogtes

Staanders

van 40 cm tot 400 cm

Voetstuk XL

van 12 cm tot 50 cm

sokkels

van 10 cm tot 30 cm

terraskussens

van 5cm tot 10cm

Laat de bouwhoogte (en al het andere) berekenen

Met onze terrasplanner nemen wij de berekening van het benodigde materiaal voor de juiste bouwhoogte uit handen. U ontvangt een legplan en het bijbehorende aanbod.

Bouwmethoden afhankelijk van de helling

Helling: laag | Bouwhoogte: tot 10cm

Als de fundering slechts een lichte helling heeft en het terras een lage bouwhoogte dient te hebben, zijn terraspads voldoende als ondersteuning van de onderconstructie. Als de ondervloer uit aarde bestaat, moeten bestratingsplaten of iets dergelijks als ondersteuning worden gebruikt.

Terraspads gewassen beton

Gradiënt: laag tot matig | Bouwhoogte: tot 30cm

Indien de helling in de fundering maximaal 30cm is en het terras maximaal 30cm verhoogd dient te worden, zijn sokkels, eventueel met adapters, geschikt voor de aanleg van het houten terras. Funderingsstenen worden gebruikt als ondersteuning bij het bouwen op aarde.

Helling: laag naar hoog | Bouwhoogte: tot 50cm

Voor een steilere helling en een hogere bouwhoogte tot 50 cm wordt een combinatie van tengels en sokkels aanbevolen. Deze constructie vermindert ook het aantal benodigde funderingsstenen.

Tegenlatten voetstukken
tegenlat post

Helling: laag naar hoog | Bouwhoogte: tot 400cm

Als er grote hoogten moeten worden bereikt van de fundering tot aan het terras, werkt dit alleen met tengels en verticale palen. Dit type constructie is relatief complex en vereist soms een onderzoek door een bouwkundig ingenieur en een bouwvergunning.

Onze accessoires voor de onderbouw

ab 1,10 

ab 13,95 

23,95 

( 2,40  / 1 meter)