stalen balk balkons

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » Dak of balkon

Houten terras op dak of balkon

De fundering van een balkon of dakterras kan twee vormen aannemen: ofwel als stalen liggerconstructie ofwel als een gesloten oppervlak, soms afgedicht met een dakfolie of teerplaat. In beide gevallen moet je de relinghoogte in de gaten houden en heb je vaak maar een kleine bouwhoogte tot je beschikking. Op dit punt verduidelijken we het juiste voorbereidende werk voor beide varianten.

Aanleg houten terras op dakfolie

terraskussens

Als ondersteuning van de onderconstructie of sokkel en als bescherming voor dakfolie en teerplaten.

wortelvlies

Zodat de folie en teerplaat beschermd zijn en niet reageren met de terraspads.

dakfolie of teerfolie

De afstand tussen de steunen bepaalt de constructie van de onderconstructie.

Aanleg van een houten terras op stalen balken

terraskussens

Zodat uw houten terras later niet gaat rammelen.

stalen balk

De afstand tussen de steunen bepaalt de constructie van de onderconstructie.

Terras op EPDM folie of teerbaan

Bij het bouwen van een houten terras op een EPDM-folie (ook wel dakfolie genoemd) of gelaste teerbanen moet u vooral letten op de bescherming van de betreffende afdichting. Bij EPDM folies adviseren wij eerst wortelvlies over de gehele ondergrond te leggen. Ook al is onkruidgroei op dakterrassen en balkons doorgaans geen probleem, toch vervult het vlies de belangrijke functie om een ​​chemische reactie tussen de folie en de terraspad te voorkomen.

De uitdaging van hoogteverstelling

Zelfs als de hoogtecompensatie bij het leggen op het dak en balkon minder is dan bij het leggen op een helling of op de grond, zijn de oppervlakken meestal niet 100% vlak. Ook hier dient er geëgaliseerd te worden met meerdere terraspads of dragers, waarbij ook de relinghoogte in de gaten moet worden gehouden en slechts een beperkte opbouwhoogte beschikbaar is.

Terras op stalen balken

Stalen liggers bieden het voordeel dat hier in de regel alles al "in het water" moet staan, d.w.z. er is geen egalisatie van het oppervlak nodig. Om ervoor te zorgen dat staal en hout of staal en aluminium later geen geluid veroorzaken, dienen de steunen op bepaalde punten te worden afgedekt met terraspads of over de gehele lengte met een rubbergranulaatroller.

uitdaging span

Op veel balkons en daken werden de stalen balken gelast met tussenpozen die niet overeenkwamen met de gewenste legrichting van de vlonders. Alleen bij een relatief smal raster van 50 cm of minder kan het constructiehout evenwijdig aan de stalen liggers lopen. Voor grotere afstanden moeten de constructiebalken over de balken lopen. Als u vervolgens de legrichting van de terrasplanken wilt wijzigen, zijn tengels noodzakelijk, maar moet u ervoor zorgen dat de reling later niet te laag wordt.

Onze onderbouw

ab 9,72 

ab 7,32 

ab 9,30