Garapa vlonderplanken zichtbaar geschroefd

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » Terrasschroeven

Hoe schroef ik vlonderplanken aan elkaar?

Het zichtbaar vastschroeven van de terrasplanken met terrasschroeven is de klassieke en beproefde methode om de planken aan de onderconstructie te bevestigen. Hier moet je netjes werken en de terrasschroeven gelijkmatig verzinken en in één lijn schroeven om een ​​harmonieus totaalbeeld te creëren.

Het materiaal

Gebruik roestvrije exemplaren BioMaderas dek schroeven voor een lange levensduur van uw houten terras. Gebruik er een Bit van roestvrij staalom oxidatieplekken op de planken te voorkomen. Als u met onedele metalen werkt, veegt u uw terrasplanken na montage voorzichtig schoon om oxidatieplekken te voorkomen.

Materiaal RVS vlonderschroeven
Afstand schroefpunten terrasplanken

Posities van de schroefpunten

De vlonderplanken met een breedte tussen 75 mm en 145 mm worden elk met twee schroeven op de onderliggende onderconstructie geschroefd. Bij smallere planken is het voldoende om slechts één vlonderschroef per kruising van vlonderplanken en onderconstructie vast te schroeven. De positie van de schroef moet 1,5 cm tot 2,5 cm vanaf de rand van het bord zijn. Bij de verbinding (waar twee uiteinden van de planken samenkomen), moeten de schroeven zich op 2,5 "tot 8" van de rand bevinden.

Voorboren van vlonderplanken en onderconstructie

Boor de gaten voor het schroeven (bij BioMaderas vlonderschroeven met een boordiameter van 4,5 mm), aangezien al onze vlonderplanken gemaakt zijn van zeer resistent en hard hout. Voorboren vermindert het risico op splinters en klikkende schroeven. Frees de boorgaten met a zinklood zodat de schroefkoppen verzonken in het hout kunnen worden verzonken.

Voorgeboorde vlonderplanken

Voorzichtig vastschroeven

Gebruik een accuschroevendraaier en geen boormachine om hem in te schroeven. Bij het indraaien kunnen de schroeven gemakkelijk beschadigd raken. Deze schade hoeft niet direct zichtbaar te zijn, maar kan er na verloop van tijd toe leiden dat de schroefkoppen afscheuren. Bij deze stap moet dan ook grote zorgvuldigheid worden betracht.

Differentieel beschermt niet altijd

Accuschroevendraaiers hebben meestal een differentieel dat bedoeld is om te beschermen tegen te vast aandraaien van de schroeven. Het differentieel raakt echter de schroefkop wanneer deze wordt losgelaten. Daarom werken professionals vaak zonder differentieel. Er is nog steeds een risico van te strak aandraaien als je niet voorzichtig bent, maar je krijgt meer controle over de kracht bij het indraaien.

Stel de accuschroevendraaier correct in

Als je het bouten zonder differentieel wilt proberen, stel je de accuschroevendraaier in op boorkracht en de laagste versnelling - vaak aangeduid als 1 van 2. Met deze instellingen begin je de schroef in te draaien. Zorg ervoor dat de snelheid tegen het einde van het schroefproces wordt verlaagd totdat de schroef stevig in het hout zit. Na enkele schroefhandelingen krijgt u al snel gevoel voor het inschroeven en verlengt zo de levensduur en duurzaamheid van uw terras.

Teak vlonder 95mm, Zwitserland

Onze accessoires voor de onderbouw