Teak verdekte geschroefde clips

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » clips

Bouwinstructies BioMaderas Clips

De onzichtbare bevestiging heeft technische voordelen ten opzichte van een zichtbare schroefverbinding. Er zijn verschillende systemen op de markt. Voor een onzichtbare bevestiging van bijzonder harde vlonderplanken adviseren wij het beproefde en geteste systeem BioMaderas Klemmen roestvrij staal of BioMaderas Clips composiet .

Video BioMaderas Clips

Bekijk onze korte video over het installeren van een houten terras BioMaderas clips aan. Hieronder vindt u de bouwinstructies met tekst en afbeeldingen.

BioMaderas Clips

1. Clips und Schrauben

Je hebt er twee nodig voor elke kruising van vlonder/onderbouw BioMaderas Clips, vier kürzere Schrauben für die Befestigung der Clips auf der Unterseite der Terrassendiele und eine längere Schraube für die Befestigung eines Clips in der Unterkonstruktion. Verwenden Sie einen Bit aus Edelstahl, um Oxidationspunkten auf den Dielen vorzubeugen.

2. Schroef de clip op de vlonderplank

Draai de vlonderplank ondersteboven en bevestig de clips iets verschoven aan de onderkant van de vlonderplank.

De clip, die later in de onderconstructie wordt geschroefd, moet altijd worden bevestigd aan de vlonder in de positie die later over de onderconstructie gaat. Voor de clip, die onder de rij reeds gelegde vloerdelen wordt geschoven, is dit niet nodig. De clip eronder mag echter niet meer dan drie centimeter verwijderd zijn van de volgende onderconstructie.

Schroef de clips aan de onderkant van de terrasplank met elk twee van de kortere schroeven. De schroeven zijn zelfborend en hoeven niet per se voorgeboord te worden. Bij zeer hard hout kunt u de slijtage van de bit echter aanzienlijk verminderen door voor te boren.

Clip insturen

3. Drukclips onder vast bord

Draai de vlonderplank naar boven en schuif de clip onder de reeds bevestigde rij planken. De clip die onder de rij planken wordt geschoven hoeft niet per se op een onderconstructie te zitten, maar kan ook dichtbij (maximaal 3 cm afstand) naast de onderconstructie zijn. Let op: Deze clip wordt niet in de onderconstructie geschroefd.

4. Schroef de clip op de onderconstructie

De vlonderplank wordt nu met een clip onder de reeds bevestigde rij planken gestoken. De andere clip ligt open op de onderconstructie. Deze moet nu met de langere RVS schroef in de onderconstructie worden geschroefd. Hier moet de onderconstructie voor het schroefgat worden voorgeboord. Herhaal dit en de voorgaande stappen totdat het terras volledig is bedekt met vlonderplanken.

Beat clip stop doorn plat

5. Maak de eerste en laatste plank vast

Bij de verdekte schroefverbinding is een aansluiting van de eerste en laatste plank op de onderconstructie inbegrepen BioMaderas Clips auf zwei Arten möglich. Für beide Varianten muss jeweils bei einem Edelstahl-Clip pro Verschraubungspunkt der Anschlagsdorn eingeschlagen werden. Bei den Composit-Clips wird der Clip eingekürzt.

6. Bevestig de eerste plank op een verborgen manier

Verschrauben Sie einen Clip parallel zum Dielenverlauf auf der Unterseite der Diele, so dass die Öse für die Unterkonstruktionsschraube seitlich herausschaut. Hierfür muss der Anschlagsdorn des Clips umgebogen werden. Bei den Composit-Clips wird der Clip kurz hinter dem Loch für die Schraube der Unterkonstruktion eingekürzt. Die Unterkonstruktion muss bei dieser Variante mindestens 8 Millimeter unter der Terrassendiele hervorschauen. Die Öse muss zum Einschrauben erreichbar sein und darf nicht von einem festen Baukörper (z.B. Hauswand) versperrt werden.

Bevestig eerste en laatste plank
Clipbevestiging eerste plank zichtbaar

7. Maak het eerste bord zichtbaar vast

Verwenden bei dieser Variante für die Befestigung der ersten und letzten Dielenreihe eine sichtbare Edelstahl-Terrassenschraube je Kreuzung Unterkonstruktion mit Terrassendiele. Damit auch hier ein Abstand zwischen Diele und Unterkonstruktion eingehalten wird, muss man auch bei dieser Variante einen Clip vollflächig unter der Diele verschrauben. Die Terrassenschraube wird mit einem Abstand von 1,5cm bis 2,5cm vom Terrassenrand mit Vorbohren durch die Diele in die Unterkonstruktion verschraubt.

Video van het bevestigen van het eerste bord

In deze video kun je zien hoe je het eerste bord in het systeem van bevestigt BioMaderas Clips Edelstahl gelingt.

Video over het vervangen van planken na installatie

Je kunt ook een plank uit het midden van het terras verwijderen als je niet alleen de betreffende plank losmaakt maar ook 3 tot 4 aangrenzende planken en deze als een accordeon in elkaar schuift. De schroeven in de verbinding worden losgedraaid met een 50 mm lange Torx 20 bit.

Onze terrasaanbouw