Teak verdekte geschroefde clips

CONSULTATIE » TERRASPLANKEN » clips

Bouwinstructies BioMaderas Clips

De onzichtbare bevestiging heeft technische voordelen ten opzichte van een zichtbare schroefverbinding. Er zijn verschillende systemen op de markt. Voor een onzichtbare bevestiging van bijzonder harde vlonderplanken adviseren wij het beproefde en geteste systeem BioMaderas Klemmen.

Video BioMaderas Clips

Bekijk onze korte video over het installeren van een houten terras BioMaderas clips aan. Hieronder vindt u de bouwinstructies met tekst en afbeeldingen.

BioMaderas Clips

1. Materiaal roestvrij staal:

Je hebt er twee nodig voor elke kruising van vlonder/onderbouw BioMaderas RVS clips, vier kortere schroeven om de clips aan de onderzijde van de vlonder te bevestigen en een langere schroef om een ​​clip aan de onderconstructie te bevestigen. Gebruik een RVS bitje om oxidatieplekken op de planken te voorkomen.

2. Schroef de clip op de vlonderplank

Draai de vlonderplank ondersteboven en bevestig de clips iets verschoven aan de onderkant van de vlonderplank.

De clip, die later in de onderconstructie wordt geschroefd, moet altijd worden bevestigd aan de vlonder in de positie die later over de onderconstructie gaat. Voor de clip, die onder de rij reeds gelegde vloerdelen wordt geschoven, is dit niet nodig. De clip eronder mag echter niet meer dan drie centimeter verwijderd zijn van de volgende onderconstructie.

Schroef de clips aan de onderkant van de terrasplank met elk twee van de kortere schroeven. De schroeven zijn zelfborend en hoeven niet per se voorgeboord te worden. Bij zeer hard hout kunt u de slijtage van de bit echter aanzienlijk verminderen door voor te boren.

Clip insturen

3. Drukclips onder vast bord

Draai de vlonderplank naar boven en schuif de clip onder de reeds bevestigde rij planken. De clip die onder de rij planken wordt geschoven hoeft niet per se op een onderconstructie te zitten, maar kan ook dichtbij (maximaal 3 cm afstand) naast de onderconstructie zijn. Let op: Deze clip wordt niet in de onderconstructie geschroefd.

4. Schroef de clip op de onderconstructie

De vlonderplank wordt nu met een clip onder de reeds bevestigde rij planken gestoken. De andere clip ligt open op de onderconstructie. Deze moet nu met de langere RVS schroef in de onderconstructie worden geschroefd. Hier moet de onderconstructie voor het schroefgat worden voorgeboord. Herhaal dit en de voorgaande stappen totdat het terras volledig is bedekt met vlonderplanken.

Beat clip stop doorn plat

5. Maak de eerste en laatste plank vast

Bij de verdekte schroefverbinding is een aansluiting van de eerste en laatste plank op de onderconstructie inbegrepen BioMaderas Clips op twee manieren mogelijk. Bij beide varianten moet de aanslagdoorn met één clip per schroefverbindingspunt worden ingeslagen.

6. Bevestig de eerste plank op een verborgen manier

Schroef een clip evenwijdig aan de vloerplaat aan de onderkant van de vloerplaat zodat het oog voor de onderbouwschroef naar de zijkant kijkt. Hiervoor moet de aanslagdoorn van de clip worden gebogen. Bij deze variant dient de onderconstructie minimaal 8 millimeter onder de vlonder uit te steken. Het oog moet toegankelijk zijn om in te schroeven en mag niet worden geblokkeerd door een solide constructie (bijv. huismuur).

Bevestig eerste en laatste plank
Clipbevestiging eerste plank zichtbaar

7. Maak het eerste bord zichtbaar vast

Gebruik bij deze variant een zichtbare RVS vlonderschroef voor elke kruising onderconstructie/terrasplanken om de eerste en laatste rij vlonderplanken vast te zetten. Om afstand te houden tussen de vloerplaat en de onderconstructie moet ook bij deze variant een clip onder de vloerplaat over het gehele oppervlak worden geschroefd. De vlonderschroef wordt met voorboren door de vloerplaat in de onderconstructie geschroefd op een afstand van 1,5 cm tot 2,5 cm vanaf de rand van de vlonder.

Video van het bevestigen van het eerste bord

In deze video kun je zien hoe je het eerste bord in het systeem van bevestigt BioMaderas clip lukt.

Video over het vervangen van planken na installatie

Je kunt ook een plank uit het midden van het terras verwijderen als je niet alleen de betreffende plank losmaakt maar ook 3 tot 4 aangrenzende planken en deze als een accordeon in elkaar schuift. De schroeven in de verbinding worden losgedraaid met een 50 mm lange Torx 20 bit.

Onze terrasaanbouw