Voor het leggen van een houten vloer dient er een goede planning te zijn. Hier vindt u antwoord op de belangrijkste vragen over kwaliteit, kwantiteitsberekening en prijzen voor houten binnenvloeren.

plan

Laminaat is goedkoop, maar van korte duur. Massief houten vloerdelen zijn bijzonder hoogwaardig en duurzaam, maar ook relatief duur. Kant-en-klaar parket is qua prijs en kwaliteit een compromis tussen deze twee houten vloeralternatieven.

Vergelijking van houten vloeren

Parket wordt verkocht in vierkante meters of strekkende meters. De behoefte aan strekkende meters per vierkante meter kan worden berekend aan de hand van de breedte van de planken: hoe breder, hoe minder strekkende meters er nodig zijn. Afhankelijk van de ruimte-indeling moet 5% tot 10% afval worden toegevoegd.

Parket berekenen

Massief houten vloerdelen zijn de duurste, maar ook de hoogste kwaliteit en meest duurzame houten vloer installatie. Een tweede belangrijke kostenfactor is het hout: grenen is erg goedkoop, eiken wat duurder en teak is een van de meest waardevolle houtsoorten voor parketvloeren.

Prijsberekening

Zoals bij alle aankopen op internet, dient u de verzendvoorwaarden en levertijden te controleren. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de volledigheid van het aanbod om onnodige verzendkosten te besparen bij verdere leveringen. Ook de mogelijkheid om stalen te laten opsturen kan aantrekkelijk zijn om het product te testen.

Parket online kopen

ONS PARKET