Betterwood "Advies » Parket

ADVIES VOOR PARKET

Het leggen van parket moet goed worden gepland. Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over kant-en-klaar parket, laminaat en massief houten vloerdelen. Wil je meer weten, klik dan op de knop onder het korte antwoord.

PLANNING

Laminaat is goedkoop, maar van korte duur. Massief houten vloerdelen zijn bijzonder hoogwaardig en duurzaam, maar ook relatief duur. Kant-en-klaar parket is qua prijs en kwaliteit een compromis tussen deze twee houten vloeralternatieven.

Vergelijking van houten vloeren

Parket wordt verkocht in vierkante meters of strekkende meters. De behoefte aan strekkende meters per vierkante meter kan worden berekend aan de hand van de breedte van de planken: hoe breder, hoe minder strekkende meters er nodig zijn. Afhankelijk van de ruimte-indeling moet 5% tot 10% afval worden toegevoegd.

Parket berekenen

Massief houten vloerdelen zijn de duurste, maar ook de hoogste kwaliteit en meest duurzame houten vloer installatie. Een tweede belangrijke kostenfactor is het hout: grenen is erg goedkoop, eiken wat duurder en teak is een van de meest waardevolle houtsoorten voor parketvloeren.

Prijsberekening

Zoals bij alle aankopen op internet, dient u de verzendvoorwaarden en levertijden te controleren. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de volledigheid van het aanbod om onnodige verzendkosten te besparen bij verdere leveringen. Ook de mogelijkheid om stalen te laten opsturen kan aantrekkelijk zijn om het product te testen.

Parket online kopen

LEGGEN

Parket van massief houten planken mag alleen door vakmensen of ervaren doe-het-zelvers worden gelegd. Hier vindt u onze bouwinstructies voor een parket van massief houten planken.

parket leggen

Naast de massief houten vloerdelen heb je afhankelijk van de plaatsing parketlijm of latten en spijkers nodig. Koop ook de bijpassende plinten van hout of metaal.

Parket accessoires

Massief houten vloerdelen kunnen verlijmd, geschroefd of zwevend gelegd worden. Ze kunnen op een zelfklevende mat worden gelegd, met lijm op de tand en groef worden gelijmd of worden vastgemaakt met goten en nietjes.

Massief houten vloerdelen

MALEN

Massief houten vloerdelen kunnen zeer vaak worden geschuurd en zijn daarom bijzonder duurzaam. Laminaat kan niet worden geschuurd en kant-en-klaar parket alleen tot op de slijtlaag.

Zand parket

Bijzonder hoogwaardig parket wordt al in de fabriek met polijstmiddel verzegeld. Maar ook onbehandeld parket en massief houten vloerdelen kunnen na plaatsing nog onderhouden en verzegeld worden.

Onderhoud parket

ONS PARKET