Onderhoudsproducten voor hout buitenshuis

Terraselementen worden na verloop van tijd grijs. Dit is technisch onproblematisch, maar optisch soms niet gewenst. In een bijzonder vochtige en schaduwrijke omgeving kunnen ook algen en schimmels het oppervlak koloniseren. Om vergrijzing tegen te gaan en te beschermen tegen algen en schimmels, zie Betterwood diverse houtverzorgings- en reinigingsmiddelen.

Voor de teak terraselementen heeft de fabrikant BioMaderas Er zijn verzorgingsproducten ontwikkeld die over een lange periode de beste resultaten hebben behaald. Om het beste product te kiezen en correct te gebruiken, moet het gewenste doel van tevoren worden gedefinieerd:

Doel Productaanbeveling:
Behoud en intensiveer de houtkleur langer BioMaderas Terrasolie met UV-bescherming
Houtbescherming tegen algen en schimmels, optisch natuurlijk BioMaderas terras bescherming
Oude houten terrassen schoonmaken BioMaderas terrasreiniger

Toepassing van verzorgingsproducten

BioMaderas Terrasolie met UV-bescherming: Naast een olie die diep in het hout doordringt en het vlonderelement beschermt, heeft deze vlonderolie ook een UV-bescherming waardoor de houtkleur intenser en langer behouden blijft. Bovendien vormt zich een fijne, waterafstotende laag, die het uitwassen van de natuurlijke kleurpigmenten van het hout tegengaat. Het moet onmiddellijk na het leggen van de teakelementen dun worden aangebracht met een pluisvrije katoenen doek, zonder dat er grote delen met staande olie achterblijven. Het beste effect bereik je als je de behandeling eenmaal per jaar herhaalt op je droge en schone houten terras.

BioMaderas Terrasbescherming: Dit houtverduurzamingsmiddel is speciaal ontwikkeld voor de eisen van een houten terras. Het gaat effectief de vorming van algen en schimmels tegen en laat het hout in zijn natuurlijke staat achter. Het moet onmiddellijk na het leggen van de terraselementen met een grote kwast of verfroller op het houten oppervlak worden aangebracht. De terrasbescherming is ook geschikt voor gebruik na schimmel- en algenaantasting. Het aangetaste gebied moet eerst worden geschuurd en gereinigd voordat het middel wordt aangebracht. Het beste resultaat bereikt u als u de behandeling om de één tot twee jaar herhaalt op uw droge en schone teakhouten terras.

BioMaderas Terrasreiniger: De terrasreiniger verwijdert effectief vuil en zwarte vlekken op de teakhouten elementen. Het wordt met een gieter of een spuitfles op het geveegde oppervlak aangebracht. Na 10 tot 15 minuten inwerktijd worden de terraselementen geschrobd met een wortelborstel en afgespoeld met een tuinslang en schoon water. Deze toepassing moet indien nodig worden herhaald. Het reinigende effect houdt doorgaans twee jaar aan.

Onze houtverzorging