De houten terraselementen zijn veel makkelijker en sneller te leggen dan een houten terras gemaakt van vlonderplanken. Als de Grondniveau en solide je hebt alleen een hamer nodig om de afstandhouders op de gewenste plaatsen vast te zetten en een zaag voor de maataanpassingen aan de vlonderranden. De terraselementen kunnen gemakkelijk door twee personen worden gedragen. Binnen een uur kunnen vele vierkante meters worden gelegd.

Elke vlakke en stevige ondergrond is geschikt voor het leggen van houten terraselementen. Kleine oneffenheden worden automatisch geëgaliseerd door de elementen dankzij de geïntegreerde rubberen voetjes. Als we je er een geven legplan gemaakt, kunt u zien waar elk element moet worden geplaatst.

  1. Begin in een hoek van de geplande patio. Raak met één Hammer twee van de kleine afstandhouders zijdelings in het eerste element aan de zijkanten waar een ander element rust. Zo bereik je een constante voegbreedte tussen de elementen. De voegbreedte tussen de elementen komt overeen met de voegbreedte van de vlonderplanken op de bekleding.
  2. Plaats het volgende element naast het eerste element en verbind de elementen op de aangrenzende hoeken aan de onderkant met de plastic bindmiddelen. Als je een van de hoeken niet kunt bereiken (bijvoorbeeld als een aangrenzende huismuur dit verhindert), is dat geen probleem. Naarmate de montage vordert, neemt ook de stabiliteit van de elementen onderling toe.
  3. Maak vervolgens het volgende element en verbind het op de respectievelijke aangrenzende hoeken. Herhaal deze stappen totdat uw terras volledig is gelegd,

Wilt u uw terras vanaf de terrasmodules op een houten onderconstructie schroeven, dan is dit ook mogelijk. Informeer ons voor de bestelling, zodat we in dit geval geen rubberen voetjes bevestigen bij het monteren van de elementen. In dit geval moet de onderconstructie van het element op vier hoeken met smalle RVS schroeven (50mm lang) op de gelegde houten onderconstructie worden geschroefd.

Onze elementen & houten tegels

ab 230,00 

6,50 

Cumaru houttegels, FSC 100%
Prijs: € 72,- per m2, weerstandsklasse: 1

Voordelen: ✓ beste duurzaamheid ✓ bijzonder robuust en krasbestendig

Tegens: ✗ gedeeltelijk ruw oppervlak

Tip:Zandtegels na eerste blootstelling aan weersinvloeden.