Teakplank 140 x 80cm, 18mm dik

Betterwood "Advies » houten panelen " Toenemen

houten paneel groeien

Waxen heeft vooral een optisch en haptisch effect: het oppervlak van het hout krijgt een natuurlijke glans en een homogene, soepele gladheid.

Voordelen en nadelen

Gewaxt hout is ook water- en vuilafstotend. Hoewel niet zo sterk als een verflaag. Daarom moeten water of andere vloeistoffen snel worden afgeveegd om vlekken te voorkomen. Daarnaast moet je ook overmatige hitte, bijvoorbeeld van kookpotten, vermijden. Houtwas wordt vaak gemaakt van bijenwas en plantenwas, harsen en oliën en is meestal een natuurproduct. Door de antistatische werking is het bijzonder geschikt voor gebruik op meubels. Gewaxt hout behoudt zijn ademend vermogen en natuurlijke uitstraling.

Teak blad 18mm gevingerlast

Hoe een plaat wordt gewaxt

Bij het in de was zetten moet het te behandelen oppervlak schoon, stofvrij en eventueel geschuurd worden met korrel 120. Afhankelijk van de consistentie van de was kan deze met een borstel worden aangebracht of met een pluisvrije katoenen doek in het hout worden gemasseerd.

Na ongeveer een uur kan het oppervlak worden gepolijst als het product zelf niet al glanzend is. Of een tweede applicatie is mogelijk, na licht schuren met korrel 180 en daarna een tweede waslaag.

Met wax kunnen nog kleinere gebieden achteraf worden bewerkt en gerepareerd

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen