aanrecht oliën BioMaderas

Betterwood "Advies » houten panelen » Teak onderhoud

Teak panelen onderhouden

Wij raden dit aan voor onze teakhouten panelen BioMaderas aanrecht olie voor gebruik binnenshuis. Het is voedselveilig, bijzonder waterafstotend en beschermt het oppervlak tegen vuil en scheuren.

Toepassing

De olie wordt met een roller of kwast op het hout aangebracht totdat het houten paneel nat-in-nat is en geen olie meer opneemt. Hiervoor moet het onbehandelde hout schoon, stofvrij en droog zijn. De overtollige olie wordt vervolgens met een pluisvrije katoenen doek in het hout gemasseerd totdat het oppervlak droog lijkt.

Teak blad 18mm gevingerlast

Droogtijd en verdere toepassing

Na ca. 24 uur kan het werkblad worden gepolijst met een katoenen doek en kan het proces indien nodig worden herhaald. In totaal mag er ongeveer twee tot drie dagen geen water op het werkblad komen totdat het volledig droog is.

Hoe vaak moet het teakhouten werkblad na de eerste oliebeurt worden geolied? Om de kwaliteit en het uiterlijk van het werkblad op lange termijn te behouden, dient het werkblad meerdere keren per jaar opnieuw geolied te worden. Als vuistregel kun je de wisseling van de seizoenen als richtlijn gebruiken.

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen