Teakplank 140 x 80cm, 18mm dik

Betterwood "Advies » houten panelen » glazuur

Glazuur houten paneel

Als houtbehandeling hebben glazuren het voordeel dat ze zacht in het hout dringen en de poriën open blijven. Hierdoor blijft het hout ademend. Door beglazing wordt optisch een matterend effect bereikt, dat door eventuele kleuradditieven kan worden versterkt.

Voordelen en nadelen

Het oppervlak wordt echter enigszins ruw en kan niet goed worden gepolijst. Een ander nadeel is: Een glazuur is niet bijzonder vuilafstotend of waterafstotend en de samenstelling is vaak niet milieuvriendelijk. Al met al is een glazuur aan te raden voor oppervlakken die niet aan veel slijtage onderhevig zijn en bijzondere esthetische eisen stellen.

Teak blad 18mm gevingerlast

Hoe een plaat wordt geglazuurd

Voor beglazing dient het paneel licht geschuurd te worden met korrel 120 zodat het glazuur goed kan doordringen. Begin bij reeds behandeld hout met grovere korrels. Het glazuur moet snel met een kwast in de richting van de houtnerf worden aangebracht. Nadat het glazuur is uitgehard na de door de fabrikant opgegeven droogtijd, voelt het meestal erg ruw aan. In ieder geval moet het oppervlak opnieuw worden geslepen met korrel 180 of 240. Als meerdere kleurlagen gewenst zijn, kan het proces overeenkomstig worden herhaald. Het is mogelijk om het geglazuurde oppervlak opnieuw te oliën of te waxen als afwerking.

Teakhouten platen

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen