Materiaalvergelijking werkbladen hout steen kunststof

Betterwood "Advies » houten panelen " Spullen

Materiaalvergelijking voor werkbladen

Werkbladen in de keuken moeten vooral bestand zijn tegen vocht, maar ze hebben ook een beslissende invloed op het uiterlijk van de keuken. Met de materiaalkeuze maak je een keuze op het gebied van bruikbaarheid enerzijds en een esthetisch statement anderzijds.

Holz

Hout heeft een verwarmende en natuurlijke uitstraling. Kies je voor een houten werkblad in de keuken, dan staat gezelligheid centraal. Hout zwelt echter vaak op bij blootstelling aan vocht.

Teakwerkbladen kunnen hier punten scoren: teak is een van de houtsoorten in de hoogste weerstandsklasse tegen vocht en daarom is het vaak het hout bij uitstek voor buitengebruik. In principe moeten houten werkbladen, vooral in de keuken, worden onderhouden, bijvoorbeeld door ze regelmatig te oliën.

Hout heeft een lagere weerstand tegen hitte en krassen in vergelijking met andere materialen. Keukenwerkbladen van hout hebben echter het voordeel ten opzichte van andere materialen dat ze gemakkelijk kunnen worden geschuurd en opnieuw kunnen worden geolied als er hardnekkige vlekken of eigenaardigheden zijn.

stenen aanrecht

Natuursteen

Aanrechtbladen van graniet, marmer of leisteen kunnen de keuken een klassevolle uitstraling geven. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat massieve stenen platen vaak erg dominant lijken, vooral in kleinere keukens, en graniet met kleine patronen zorgt al snel voor onrust in het algemene beeld van de keuken.

Steen en vooral graniet is zeer hitte-, vocht- en krasvast. Leisteen is hier echter de uitzondering: het is niet krasvast en soms laten zelfs kleine onderdelen los. Bij leisteen moet ook worden opgemerkt dat het oppervlak niet gelijkmatig glad is.

Steen dient alleen beschermd te worden tegen vloeistoffen, olie en vooral tegen zuur - bijvoorbeeld van fruit: water-, olie- en zuurvlekken ontstaan ​​snel en zijn niet gemakkelijk te verwijderen, omdat natuursteen vloeistoffen opneemt. De steenplaat moet daarom worden behandeld met speciale impregneeroplossingen.

kunststof aanrechtblad

Kunststof

De voordelen van kunststof werkbladen liggen voor de hand: ze zijn gemakkelijk te onderhouden, ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan designs en ze zijn niet duur. Toch moet worden opgemerkt dat kunststof werkbladen erg gevoelig zijn voor warmte.

Kleine oneffenheden of sneden kunnen niet worden gerepareerd en het paneel begint snel te zwellen zodra er vocht in de scheuren komt: spaanplaat vormt meestal de kern van het paneel, dat is bedekt met een dun laagje plastic en dit reageert zeer snel op de effecten van water.

houten panelen

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen