Hout vergelijking houten panelen

Betterwood "Advies » houten panelen » Beste hout

Beste hout voor houten panelen

Het karakter van een ruimte wordt bepaald door de keuze van de houtsoort voor de tafel, het keukenwerkblad en het meubel. Maar het beste hout mag nauwelijks kromtrekken en bijzonder duurzaam zijn. Het wordt vaak blootgesteld aan stress zoals vocht, hitte en krassende voorwerpen - vooral in de keuken of als eettafel. Hoogwaardige en aansprekende houtsoorten moeten daarom tegelijkertijd de beste waarden hebben op het gebied van dichtheid en hardheid. Wat ons betreft heeft teakhout hier de beste waarden.

acacia

Wie in Duitsland werkbladen van acacia koopt, krijgt meestal niet de Afrikaanse houtsoort acacia, maar robiniahout. Ondanks deze feitelijk valse verklaring heeft de term acacia de overhand gekregen. De valse acacia heeft een goede duurzaamheid en hardheid voor een Europese boomsoort. Maar bovenal is de zeer lage prijs verantwoordelijk voor het succes van het hout als hout voor de massamarkt. Helaas heeft het hout de neiging krom te trekken, te barsten en te splinteren. Daarom is de valse acacia niet de beste keuze voor gebruik in de keuken.

buche

De beuk is de meest voorkomende loofboom in Duitsland. Als relatief zwaar en dicht Europees hout is het vergelijkbaar met eiken. De typische roodgele kleur en fijne aderstructuur zorgen voor een rustige uitstraling. Het is eerder ongeschikt voor direct gebruik als werkoppervlak, omdat het hout de neiging heeft te krimpen en kan scheuren. Een zorgvuldige en zachte behandeling is vereist.

eiche

Eikenhout heeft een relatief hoge sterkte voor een Europees hardhout. Het is daarom vrij ongevoelig voor schokken. De jaarringen komen duidelijk tot uiting in het eikenhout en geven het hout een decoratieve structuur met een vrij breed kleurenspectrum. Het is vooral populair in interieurontwerp, voor meubels, ramen en deuren. Eiken is slechts in beperkte mate geschikt als houtsoort voor werkbladen in de keuken, omdat het kan vervormen als het langdurig in contact komt met water.

Teakhout

Zeer vormvast Dankzij het hoge olie- en rubbergehalte bereikt teakhout de beste weerstand tegen houtaantastende schimmels van alle hier beschreven houtsoorten. Het oppervlak is bijzonder glad. Teak heeft een lage neiging tot kromtrekken en barst of splintert bijna nooit. Het wordt beschouwd als een zeer hoogwaardige edele houtsoort, bij uitstek geschikt als werkblad in de keuken. De heldere en uitgesproken structuur laat duidelijk de groeizones van het hout zien. De warme uitstraling wordt gecreëerd door het licht goud tot donker goudbruin kleurenspectrum.

Teakhouten platen

De meesterwerken van onze klanten.

We staan ​​versteld van wat onze klanten van ons hout maken: houten terrassen in de meest onwaarschijnlijke vormen, verhoogde bedden, scheepsdekken, wastafels, nachtkastjes, stacaravans. Maar kijk zelf maar.

Naar de klantengalerij
houten panelen

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten panelen