Keuken met houten werkeiland

Betterwood "Advies » houten panelen " werk hoogte

Bereken werkhoogte in de keuken

Koken en werken in de keuken moet ergonomisch zo comfortabel mogelijk zijn. Het loont daarom de moeite om de persoonlijke werkhoogte te bepalen en de keuken dienovereenkomstig te plannen. Er zijn zeer verschillende aanbevelingen voor de optimale hoogte van een keukenwerkblad - we presenteren twee manieren om uw individuele werkhoogte te berekenen.

Bereken met lichaamsgrootte

De eenvoudigste oriëntatie is uw eigen lengte:

Lichaamslengte werkhoogte
155 cm 85 cm
160 cm 90 cm
165 93 cm
170 cm 95 cm
175 cm 97 cm
180 cm 100 cm
185 cm 103 cm
190 cm 106 cm
195 cm 108 cm
200 cm 110 cm
keuken werkblad

Bereken met de ellebooghoogte

Bij de elleboogmethode meet je de afstand tussen de vloer en gebogen ellebogen. Houd uw armen ontspannen voor u – de normale werkhouding in de keuken. Trek 10 - 15 centimeter van de vastgestelde waarde af en je krijgt je persoonlijke werkhoogte.

De mens als maatstaf

Beide methoden zijn geschikt om een ​​benadering en oriëntatie voor uw persoonlijke werkhoogte te krijgen. In principe geldt natuurlijk het volgende: U moet zich prettig voelen bij de werkhoogte. De berekende afmetingen zijn dus benaderende waarden. De maat van de hoogte van het werkoppervlak moet gebaseerd zijn op de persoon in het huishouden die de meeste tijd in de keuken doorbrengt.

Wastafel teak boomrand 40mm

keuken planning

Sommige keukenplanners stellen verschillende hoogtes voor voor het aanrecht, de kookplaten, de oven en het werkblad. We raden je aan om de afwasruimte te verwaarlozen, die vaak duurder is: in het tijdperk van vaatwassers is afwassen niet langer de hoofdactiviteit in de keuken.

Een oven op werkbladhoogte is echter wel erg prettig voor de rug – als dat al mogelijk is. een diepere kookniveau kan handig zijn als u het kijken in de kookpot en het hanteren van pannen gemakkelijker wilt maken.

De algemene indruk van de keuken is voor veel mensen zeker een van de doorslaggevende factoren. Te veel verschillende hoogtes zorgen vaak voor onrust in het uiterlijk. Daarom kiezen de meeste mensen voor een consistente hoogte op basis van ellebooghoogte of hoogte.

houten panelen

Inhoudsopgave

Ontwerp

Gebruik
Werkhoogte keuken
buitenshuis
hout patroon
Verzending

Kwaliteit

hout, steen of plastic
Massief hout, multiplex of spaanplaat
beste hout
vingergewricht

Zorg

Behandelmethoden
  olie
  Groeien
  schilderen
  glazuur
schoon
teak zorg

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze houten panelen voor de keuken