Teak tegels balkon, goederen

BETTERWOOD " HET ADVIES » HOUTEN TEGELS » DUURZAAMHEID

Duurzaamheid van houten tegels

Uiteraard is de weerstandsklasse van het gebruikte hout bepalend voor de duurzaamheid van de tegel: tropische houtsoorten hebben buiten doorgaans een beduidend hogere duurzaamheid dan Europese houtsoorten. Het materiaal van het kunststof rooster is ook relevant.

Van nature duurzaam

Terwijl een hout van weerstandsklasse 1 - zoals cumaru of teakhout van de houten tegels Betterwood – heeft een levensduur van meer dan 25 jaar volgens de DIN-norm, een houten tegel met een lagere weerstandsklasse, zoals douglashout of acacia, kan al na enkele jaren worden aangetast door schimmels. Een overzicht van de weerstandsklasse van het bekendste vlonderhout vindt u in onze Houten Lexicon.

Kiefer

Douglasie

lariks

Bangkirai

Jatoba

Garapa

Teakhout

Cumaru

5 jaar

10 jaar

15 jaar

20 jaar

25 jaar

30 jaar

Constructieve houtbescherming

Naast de natuurlijke duurzaamheid van een hout, bepalen andere externe factoren de duurzaamheid van het hout. Daarom moet de DIN-norm voor houtduurzaamheid alleen als richtlijn worden beschouwd. Op schaduwrijke plaatsen waar het hout constant aan vocht wordt blootgesteld, is de duurzaamheid minder in vergelijking met een zonnige, eerder droge omgeving. Daarnaast moet de afvoer van regenwater worden gegarandeerd - bijvoorbeeld door een weerbestendig kunststof rooster. Welke kunststof rooster gebruik onze tegels, zie de volgende pagina.

Plan nu een houten tegelterras.

Wij bezorgen u een legplan en een offerte met transportkosten en toebehoren. Deze service is uiteraard gratis en vrijblijvend.

terrasplanner
[wd_asp id = 1]

Inhoudsopgave

Ontwerp

vraag berekenen
Bereken de prijs
Verstuur
hout patroon

leggen

Installatie instructies
houten tegels snijden
Verzorging en schoonmaak

Kwaliteit

Beste houten tegels
duurzaamheid van houten tegels
Materiaal kunststof gaas

Oorsprong

oorsprong
Duurzaamheid

Onze gecertificeerde houten tegels