CONSULTATIE " Tuinmeubilair " Schoonmaak

Hoe maak ik mijn houten tuinmeubelen schoon?

Het schoonmaken van houten tuinmeubelen is snel en eenvoudig. Met de juiste instructies en reinigingsmiddelen boek je snel succes en geef je je tuinmeubelen weer een verzorgd uiterlijk.

Hoe maak ik mijn tuinmeubelen goed schoon?

Bij fijne hardhoutsoorten zoals teak hoef je de tuinmeubelen niet per se regelmatig schoon te maken of zelfs maar te oliën. Deze houtsoorten zijn zo duurzaam dat ze zonder onderhoud erg lang meegaan. Teak heeft een duurzaamheid van meer dan 25 jaar buitenshuis. Na verloop van tijd ontwikkelt zich alleen een natuurlijke, authentieke patina op het hout ("verzilvering" met teak).

Toch kan het hout van de tuinmeubelen na verloop van tijd op natuurlijke wijze vuil ophopen of een biofilm op het oppervlak ontwikkelen. In dit geval raden we gewoon de teakhouten meubelen met een terrasreiniger behandelen. Afhankelijk van de leeftijd verschijnen de houten meubelen na reiniging weer in een mooie schone grijstint of keert de natuurlijke kleur terug. 

Terrasreiniger effect

Houten tuinmeubelen schoonmaken met terrasreiniger

Met een terrasreiniger op basis van oxaalzuur (gemakkelijk biologisch afbreekbaar) verwijder je vuil, schimmel, grijze waas en algen van tuinmeubelen. Zeker bij reeds verweerde tuinmeubelen kan de reiniger snel het gewenste resultaat brengen. 

Toepassing:

Als je onze Biomaderas terrasreiniger gebruik, meng het poeder in een emmer met lauw water in een verhouding van 1 op 10. Breng de oplossing vervolgens aan op de tuinmeubelen met een gieter of iets dergelijks. Na 10 minuten inwerktijd kunt u het meubel krachtig schrobben met een wortelborstel. Spoel de tuinmeubelen daarna eenvoudig af met schoon water. 

 

Teakhouten tuinbank met armleuningen

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen