Tuinbank detail armleuning

CONSULTATIE " Tuinmeubilair » oliën

Hoe olie ik mijn houten tuinmeubelen?

Houten tuinmeubelen kunnen optioneel behandeld worden met de juiste olie. Naast een verbeterd uiterlijk heeft olie ook beschermende eigenschappen.

Moet ik mijn tuinmeubelen oliën?

Bij tuinmeubelen van duurzaam hardhout zoals teak is oliën niet per se nodig. Het hout ontwikkelt vanzelf een prachtige natuurlijke patina. Toch kan het zinvol zijn om het hout af en toe te verzorgen om er weer beter uit te zien. Het kiezen van de juiste olie is hierbij cruciaal.

 

 

 

Tuinbank met patina
aanrecht olie BioMaderas 750 ml

De juiste olie zorgt voor extra bescherming

Als jouw Teak tuinmeubelen Als u wilt oliën, kunt u eenvoudig onze aanrecht olie gebruik. Dit is ook geschikt voor andere kostbare houtsoorten. De olie zorgt ervoor dat er minder vuil en vocht in het hout kan dringen en geeft het hout een natuurlijk sterke kleur. 

Toepassing

Zorg er allereerst voor dat het meubel stof- en vetvrij en droog is. Zeker als je al eerder tuinmeubelen hebt geschuurd of schoongemaakt. De olie moet voor gebruik goed worden geschud en vervolgens nat-in-nat worden aangebracht met een pluisvrije katoenen doek, kwast of roller. Masseer vervolgens de olie in met een katoenen doek zonder resten achter te laten tot het hele oppervlak volledig droog lijkt. Na 24 uur kunt u weer polijsten met een katoenen doek.

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen

495,00 

235,00 

niet beschikbaar

225,00 

195,00