Tuinmeubelen metaal

CONSULTATIE " Tuinmeubilair » metaal

Wat zijn de kenmerken van metalen tuinmeubelen?

Metalen tuinmeubelen zijn nog niet uit de mode. Van gietijzer tot moderne kozijnen van aluminium: de variatie is groot. Maar hoe twijfelachtig zijn de gebruikte kunststoffen en zijn de meubels gemaakt van industriële materialen echt zo duurzaam als je zou verwachten?

De klassieker - tuinmeubelen van ijzer

Bij de vervaardiging van tuinmeubelen komen metalen veel minder vaak voor dan hout en kunststof. Het meest traditionele materiaal is waarschijnlijk: Eisen, die vroeger met verfijnd smeedijzerwerk tot filigrane tuinmeubelen werden verwerkt, maar die nu ook industrieel worden vervaardigd. Met de juiste coating kan ijzer ook buiten lang meegaan, maar het kan nodig zijn om het te beschermen tegen constant contact met vocht en regen. Bovendien zijn dergelijke tuinmeubelen, waarvan een deel ook van gietijzer, relatief zwaar en kunnen ze bij het verplaatsen sporen achterlaten op je balkon of terras.

tuinstoel ijzer
Tuinstoel staal

Hoe goed zijn tuinmeubelen van aluminium of RVS?

tuinmeubelen uit Aluminium zijn veel lichter dan hun ijzeren tegenhangers en ook zeer duurzaam. Hierbij moet u echter letten op het milieuaspect, aangezien de productie van aluminium zeer energie-intensief is en het materiaal niet altijd recyclebaar is. Ook roestvrij staal wordt tegenwoordig veel gebruikt voor tuinmeubelen, maar is nog duurder dan aluminium en duidelijk zwaarder. Interessante tuinmeubelen kunnen ontstaan ​​als bijvoorbeeld RVS met hoogwaardige houtsoorten Teakhout, wordt gecombineerd. Deze materialen harmoniëren goed met elkaar en gaan lang mee.

Teakhouten tuinbank met armleuningen

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen