Teak vlonder 95mm

CONSULTATIE " TUINMEUBILAIR " Levensduur

Welke tuinmeubelen gaan het langst mee?

Omdat tuinmeubelen van een grote verscheidenheid aan materialen worden gemaakt, zijn er ook grote verschillen in duurzaamheid. Hier leest u waar u op moet letten om lang van uw tuinmeubelen te kunnen genieten.

Industriële materialen hebben ook nadelen

Bij het vergelijken van de duurzaamheid van verschillende tuinmeubelen speelt vooral het gebruikte materiaal een belangrijke rol. Het is bijvoorbeeld lastig om tuinmeubelen van RVS te vergelijken met die van hout. Terrasmeubels gemaakt van industriële materialen zoals roestvrij staal en aluminium gaan natuurlijk het langst mee. Aan de lange levensduur hangt echter ook een prijskaartje. Afvoeren is ook moeilijk.

 

Oude tuinstoel
Oude tuinbank

Het juiste hout gaat lang mee

Als je tuinmeubelen van goed hardhout vergelijkt met kunststof meubelen, dan is het verschil in duurzaamheid buitenshuis eigenlijk niet zo groot. Heb je bijvoorbeeld meubels gekozen? echt teak besloten, ze kunnen buiten meer dan 25 jaar meegaan en met weinig onderhoud. Teak (Tectona Grandis) heeft de weerstandsklasse (of duurzaamheidsklasse) 1 en heeft daardoor een hoge natuurlijke weerstand tegen invloeden van buitenaf zoals schimmels en insecten. Het kan dus zeker gelijke tred houden met de meeste tuinmeubelen van kunststof. Bovendien veroudert het teakhout "met waardigheid" en krijgt het in de loop der jaren een natuurlijk patina, waardoor het harmonieus opgaat in uw tuinomgeving.

Ook de duurzaamheid van hout verschilt

bij kunststoffen het kan voorkomen dat deze broos worden en vervagen. Hierdoor heb je niet per se lang plezier van je tuinmeubelen, ook al hebben ze een lange levensduur. Echte acacia tuinmeubelen gaan net zo lang mee als teak. Door de geringe aanwezigheid van acaciabomen is er echter slechts een handzaam assortiment tuinmeubelen gemaakt van dit hardhout. Zwarte sprinkhaan en eucalyptus, die ook tot de gemeenschappelijke bossen bij de productie van houten tuinmeubelen, ook buitenshuis een hoge mate van duurzaamheid hebben, maar niet kunnen concurreren met acacia of teak.

Teak klapstoel met klaptafel

Inhoudsopgave

Kwaliteit

beste materiaal
   kunststof en rotan
   Holz
   Metalen
beste hout
Langlebigkeit
Afmetingen

zorg en opslag

Schoonmaak
slijpen
olie
Opslagruimte

Oorsprong

Duurzaamheid
CO2-voetafdruk

Onze tuinmeubelen

495,00 

235,00 

niet beschikbaar

225,00 

195,00